Rødbedesuppe med peberrodscreme og vilde rice krispies

Hurtigt, nemt og billigt mad, som med sin sublime farve tilmed fjerner ethvert anløb til vinterdepression.
Ud over at være hypersundt er rødbeder også en ret sjov spise, da store mængder har sin helt egen effekt på organismens efterladenskaber dagen efter. Det var suverænt hovedårsagen til at jeg som lille dreng kastede mig over den lille røde knold.

Det næstfedeste ved rødbeden er navnene på det forskellige sorter. Af en eller anden årsag har rødbeder nogle navne der ville være amerikanske gangsta-rappere (m/k) værdigt, jeg nævner i flæng: Red Ace Hybrid, Ruby Queen, Detroit Dark Red, og Bull’s Blood.

Hvilken sort du vælger er i øverigt dels op til dig selv, men er primært defineret af hvilket udbud du kan finde hos dit supermarked. Vælg den økologiske, hvis du har mulighed for det.
Det klinger ganske hult, når supermarkederne henviser til at deres udbud kun er afhængigt af hvad forbrugerne efterspørger. Hvis jeg gik ned i min lokale Bilka og bad om at have to forskellige sorter rødbeder at vælge imellem, ville de nok synes, at jeg var lidt af en knold!
Samtidig er det muligt at få bacon i 22 forskellige slags indpakning, som alle er fra polen, hvoraf ikke én er økologisk. Hvis jeg ikke kan købe det, hvordan kan supermarkederne så finde ud af, om der er en efterspørgsel?

Jeg er jo ikke så naiv, at jeg bilder mig selv ind at opfylderen i frugt og grønt med det samme ringer til hovedkontoret og fortæller dem,, at der er efterspørgsel på flere forskellige sorter rødbeder hvis jeg spørger til det. Det er og bliver nok en sag mellem ham og mig…

Du skal bruge:
2 rødløgløg, grofthakkede
Olivenolie
1 l. hønsefond eller grøntsagsfond (hvis du er vegetar)
8-10 små eller 4 store rødbeder, i mindre stykker
2,5 dl cremefraiche
2 spsk. peberrod, frisk revet
Lidt kirsebæreddike eller æbleeddike
3 spsk vilde ris
Salt og peber

Sådan gør du:
Svits de hakkede løg i lidt olivenolie, og tilsæt rødbeder, hønsefond. Kog indtil rødbederne er godt møre og blend det hele med en Bamix Swissline, den har den helt rigtige farve. Alternativt bruger du bare en helt almindelige stavblender, men det bliver helt sikkert ikke det samme.
Smag til med salt, peber og eddike. Pas på med eddiken, det kan hurtigt tage overhånd.

Mens rødbederne koger, blandes cremefraiche og peberrod.

Til de vilde rice krispies kommes meget lidt olie i en kasserolle, således det kun lige dækker Bunden. Var olien godt op ved høj varme. Når olien er var kommes risene. De vil med det samme poppe op og ligne små fritterede melorme. Nam nam…

Server suppen med peberrodscreme og vilde rice krispies. Giv evt. det hele et drys med en krydderurt efter eget valg, som f.eks. purlæg, persille eller timian som på billedet.
Spises suppen som hovedret, er det nok en ide at servere den med noget hjemmebagt flutes.

Post Tags
Share Post
Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top