Det er på tide at få spist de sidste rodfrugter, for lige om lidt vælter asparges, spæde salater og sprøde courgetter op af jorden, og så går der et halvt år, før vi overhovedet gider tænke på rødbeder igen. Vi havde en halv pose i køleskabet forleden, som vi efterhånden syntes trængte til at få afsluttet deres skæbne, men vi trængte også til at spise noget friskt og spicy.
Hurra, tænkte vi! Lad ikke 90erne være forgæves. Lad os lave noget fusionsmad!
Og sådan gik det til, at den danske, grove rødbede mødte en sprød thaiaroma på en hel almindelig hverdag, og sød musik opstod. Næsten som et multietnisk DF/thai kærlighedseventyr fra Hundested.
Ingredienser
- 300 gram rødbeder
- 1 liter vand
- 1 dåse kokosmælk
- 1 stilk citrongræs
- 4 limeblade
- 1 frisk lime
- Fishsauce
- 1 bundt frisk koriander
Sådan gør du
- Skræl rødbederne og skær dem i mindre stykker
- Kom dem i gryden med vandet
- Giv citrongræsset et par slag, så smagsstofferne kan frigives og bind den sammen med limebladene.
- Bind krydderbukketen fast til grydekanten, og kom rødbederne med vandet og krydderbuketten
- Når rødbederne er møre hiver du krydderbuketten og blender suppen. ( I blender eller med stavblender)
- Tilsæt kokosmælken og kog suppen i fem minutter.
- Smag til med lime og fishsauce
- Drys med sorte sesamfrø og spis med frisk koriander