Rødbeder i trylledej, kål”pesto” og kålpølser

Rødbeder er sammen med kartofler og mange andre rodfrugter perfekte at gemme til vinter-forrådet, for de holder sig nogenlunde friske i lang tid. Dog har den lange holdbarhed en tendens til at gå ud over smagen, hvis man gemmer for længe.
Hvert år kan man for en mindre formue, købe årets første kartofler, bare fordi de er friske. Der er noget blær (og PR) indover, men det fortæller lidt  om, at der rent faktisk er en kvalitativ forskel på den friske og sejlivede udgave!
Det samme gør sig gældende med en rødbede. En friskopgravet spæd rødbede er ligeså langt fra den vellagrede slags, som en småstiv knallertkører i Korsør er fra at nå til Nyborg.
(En sådan så jeg faktisk blive anholdt af politiet få meter fra betalingsanlægget i Korsør.)

Til en forret til 4, skal du bruge:
4 mellemstore rødbeder med top
4 kålpølser
4 spsk. kålpesto
500 g. mel
250 g. salt
250 g. vand
3 spsk. olie

Sådan gør du:
Start med at lave en trylledej af mel, salt, vand og olie. Hvis dejen er for blød, tilsættes mere mel, er den for fast tilsættes mere vand. Dejen skal ikke spises, men kunne pakkes omkring rødbederne.

Rul dejen ud til den er 5 mm. tyk og pak rødbederne in i dejen. Kom dem i en kold ovn og giv dem 50 minutter ved 200 grader. Imens blendes kål, pecorino, olivenolie og æbleeddike til en fin pasta. Du skal være velkommen til at tilsætte mere olivenolie, hvis du syntes pastaen er for tyk.

Steg kålpølserne ca.5-6 minutter på hver side og skær dem i to stykker. Anret med rødbeder og kålpesto

kaalpolse_rodbede2

[adsenseyu1]

Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top