Rodfrugter, rygeost og stegt lever

Det her er vinter på en tallerken. Når efterårets mange svamperette bliver erstattet af bagte rodfrugter, er sneen lige rundt om hjørnet. Rodfrugter er smarte, da de smager langt bedre end vitaminpiller og indeholder fiber, kalcium, antioxidanter og A-vitamin. Spiser du lever til kan du også tilføje B-vitaminer på listen.

En grundregel mht. rodfrugter er at de fade og søde knolde, har rigtig godt af noget cremet og syrlig – her en rygeost/ricotta creme. Er du ikke til lever, kan du erstatte den med kylling, et par gode bøffer eller flæskesteg.

Du skal bruge:

400 g. kalvelever
4 persillerødder
4 gulerødder
2 rødløg
2 skalotteløg
5 Laurbærblade
150 g. rygeost
100 g. ricotta
5 spsk. mel
1 spsk. honning
3 spsk. olivenolie
30 gram smør
Salt og peber

Sådan gør du:
Varm ovnen op til 200 grader. Start med at vaske og kvarte gulerødde og persillerødder på langs. Pil rødløgene og skær dem i ottendedele.  Kom det hele i et ovnfastfad og  vend dem i olivenolie, honning, samt lidt salt og peber. Sæt fadet i ovnen, indtil rodfrugterne er møre. Hvor lang tid det tager afhænger af hvor store dine rodfrugter er, men 30 minutter skulle kunne gøre det.

Bland ricotta og rygeost sammen i en lille skål, smag til med salt og peber. Stil det til side.

20 minutter inde i rodfrugternes ovntid, skæres kalveleveren i 5 mm. tykke skiver og vend dem i mel, salt og peber. Skær skalotteløgene i ottendedele og kom dem på en varm pande og sammen med smør og laurbærblade, indtil de er bløde og søde. Fjern løgene, tilsæt lidt olivenolie og steg leverne på panden – 2 minutter på hver side.

Når rodfrugterne er møre, fjernes de fra fadet. Kom rygeost cremen i bunden af fadet og placer rodfrugterne ovenpå. På den måde bliver cremen lige lunet igennem. Server rodfruger og stegt lever med bløde løg med laurbærblade ovenpå.

lever_ricotta1

Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top