[adsenseyu1] Jeg ved at mange tit synes det er svært at finde på noget spændende tilbehør til en ret. Derfor kommer er det ret at have en række basisopskrifter, man altid kan hive frem. Disse kartofler laver vi tit om vinteren til gryderetter, stege eller juleanden.Konceptet er enkelt: Du koger kartoflerne, ryster dem, og giver dem en smagstilsætning af det fedtstof og den krydderurt du bedst kan lide. Resultatet bliver en lækker varm kartoffel med et knasende sprødt ydre.

  • Mellemstore vinterkartofler
  • Fedtstof, eks. andefedt, smør eller olivenolie
  • Krydderurter, eks. timian, rosmarin eller salvie
  • Salt
Sådan laver du roasted potatoes: Kog kartoflerne i saltet vand i ca 15 minutter eller til der er lige nøjagtigt møre. Dryp dem af i et dørslag, og giv dem en rusketur i slaget. Det er meningen at de skal have en “fluffy” ydre. Læg de fluffy kartofler i et ildfast fad, tilsæt et par spsk olie eller fedt og drys din valgte krydderurt over med salt og peber. Bag dem i ovnen i ca et kvarter ved 220 grader, eller til de er sprøde og gyldne.

20130309-172911.jpg

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top