Risotto primavera – forårsrisotto

Risotto er noget af det hyggeligste at tumle rundt i køkkenet med – det er på samme tid både afslappende og klimaksopbyggende at røre rundt i nogle håndfulde ris, mens man langsomt tilsætter hvidvin og boullion.
Og nej – man kan ikke springe over hvor gærdet er lavest og lave den i ovnen. Og nej, du kan ikke spare på fedtet og lave en sund risotto. En risotto er, hvad den er: Langsomt tilberedte ris med rigelige mængder af parmesan og smør.
Af samme grund står den egentlig ikke så ofte på menuen herhjemme, men engang imellem får man lyst til at svælge i carb og smeltet parmesan. Denne her er måske én af de allersundeste risotto varianter. Spækfyldt med spæde grøntsager, som er fuldstændig fantastiske lige nu: spæde gulerødder, friskbælgede ærter, grønne asparges, små squash og sprødt fennikel.
Og så lige til sidst – en risotto skal være ret flydende. Så kan du komme den i en udstikkerform, løfte den igen og den står af sig selv….ja så kan du lige så godt kassere den. Risotto er ikke posh mad. Det er en grød. Punktum.

Risotto Primavera
 
Prep time:
Cook time:
Total time:
Ingredients
  • 1 lille løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 150 gram arborio ris
  • 1 dl hvidvin
  • ca 1/2 liter grøntsagsboullion
  • 1 lille squash
  • 1/2 fennikel
  • 2 små gulerødder
  • 12 snap-ærter
  • 1 håndfuld friskbælgede ærter
  • 50 gram parmesan
  • 25 gram smør
  • Salt og peber
Instructions
  1. Bælg ærterne. Hak gulerødder og squash til små tern og sæt til side. Skær snapærterne over i tre og snit fenniklen fint.
  2. Hak løg og hvidløg fint og sauter det ved medium varme i olivenolien. Tilsæt risen og lad det simre med, til risene har suget det sidste fedtstof. Tilsæt hvidvinen under konstant omrøring og begynd derefter at komme grøntsagsboullion på – lige så stille og under konstant omrøring. Tilsæt gulerødderne med det samme og efter lidt tid også squashen. Gulerødderne skal tilberedes i risen, og det tager lidt tid, og squashen afgiver en del væske.
  3. Når risene er næsten møre tilsætter du fennikel. Når risene er al dente vender du smør og parmesan i og til sidst de to slags ærter.
  4. Smag til med salt og peber og server med det samme.
Serving size: 2 Calories: 98 Fat: 6g Saturated fat: 4g Unsaturated fat: 2g Carbohydrates: 1g Sodium: 478mg Protein: 9g Cholesterol: 17mg

 

Risotto primavera

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top