Risotto med blåbær – Risotto ai mirtelli

Er det morgenmad? Er det en dessert? Noap – det er italienernes svar på den måske mærkeligste risotto-smag.
Risotto ai mirtelli hedder retten, og hvis du laver den på den originale måde, ender du op med en skrigende lilla risret.
Tag selv et kig her.
Du kan spise den som den er som “primo”, eller server den med rødt kød.
Hvis du synes, at det er en tand for meget med den skrigende kulør, kan du nøjes med at tilsætte blåbærrene til retten, som vi har gjort her, i stedet for at mose dem ud. Når du så spiser retten, får du små poppede, syrlige blåbær i munden, som også er ret sjovt.
Og hvordan smager det så? Det smager for det første på ingen måde af dessert – tænk på blåbærrene som en erstatning for citron. Når de bliver varmetilberedt, bliver de syrlige og friske.

 

  • 40 gram smør
  • 1 lille løg, finthakket
  • 170 gram arborio-ris
  • 1 dl tør hvidvin
  • Ca 1/2 liter grøntsagsboullion
  • 100 gram blåbær
  • 1/2 dl fløde
  • 50 gram parmesan
  • Salt og hvid peber

Sådan gør du:
Smelt smørret og kom løget ved. Sauter det nogle minutter ved lav varme til de er møre. Kom risene ved og lad det suge smørret. Hæld vinen over og rør til det er fordampet. Tilsæt boullion lidt efter lidt mens du rører rundt. Det tager ca 15 minutter før risene er møre. Kom blåbærrene ved, men gem lige en lille smule til pynt.
Her kan du enten poppe dem i gryden, så blåbærsaften farver risene lilla, eller røre forsigtigt rundt uden at poppe dem.
Når risene er møre tilsætter du fløden. Rør rundt og server med revet parmesan over og de sidste blåbær. Husk, at ristottoen skal have en tykt, flydende konsistens. Så kan den stå af sig selv, har du kogt den for længe eller ikke tilsat nok væske.

Risotto med blåbær

 

[adsenseyu1]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top