Risotto med asparges, citron og pecorino

Jeg elsker risotto, selv om det ikke er så tit, vi laver det. Og selv om italienerne ville spise det som en ret ud af flere, kan vi nu godt finde på at spise det som en selvstændig ret – på samme måde som de fleste danskere spiser pasta. Det er bare risottoens måde at integrere sig i Danmark.
Denne her er lavet med masser af citron, friske grønne asparges og så den faste fåreost pecorino. Mere skal der faktisk ikke til, men du kan også med fordel f.eks. servere en stegt kylling ved siden af, hvis du synes (så skal du bare ikke invitere dine vegetar-venner på middag.)
Aspargesene skal bare tilberedes kort i den varme ris, så bibeholder de sprødheden og friskheden. Det er strengt forbudt at koge dem først!
Og selv om det ser sundt ud med alle de grønne asparges, der ligger dér og er så friske, så er det altså en ret der ret beset består af smør, fed ost og stivelse. Sådan er det bare. Eat it!

Risotto med asparges, citron og pecorino

Ingredienser

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • Olivenolie
  • En lille dusk timian
  • 1 1/2 dl risottoris
  • 1 dl tør hvidvin
  • 1/2 dl grøntsagsfond
  • 50 gram smør
  • 2 dl revet pecorino
  • Friskkværnet peber
  • 1 bundt grønne asparges
  • Skal fra 1 øko citron
  • 1 håndfuld frisk basilikum

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg fint og kom det på panden med en sjat olivenolie og timianbladene - lad det simre til det bliver blødt.
  • Kom risene ved og lad dem trække lidt fedtstof under omrøring.
  • Tilsæt hvidvin og rør rundt
  • Når vinen er fordampet kommer du grøntsagsfond ved lidt efter lidt. Risene skal nå at suge, inden du hælder mere ved - rør undervejs.
  • Når risene har den konsistens du ønsker - tilsætter du lige en halv dl mere vand - for en risotto skal ikke være fast men faktisk temelig flydende.
  • Kom smør, citronskal og pecorino ved og smag til med peber.
  • Skær asparges i mundrette stykker og vend dem i sammen med basilikum
http://raavarecirkus.dk/risotto-med-asparges-citron-og-pecorino/

risottoasparges2

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top