Risotto med amarone og svampe

Retten her er en italiensk vidunder fra madbiblen “Sølvskeen”, som vi indimellem slår op i og udvælger en tilfældig ret fra. Ret(!) beset er det en leg, som man kan foretage sig i årevis og alligevel spise noget nyt hver dag. Egentlig er opskriften med Barolo, men da vi kun havde en flaske Amerone på lager, måtte det blive sådan. Ærlig talt så tror jeg ikke forskellen gør alverden, og har du en anden flaske kraftig vin på hylden kan du bare bruge den og omdøbe retten.
Smagen? Helt uovertruffen. Hvem kan ikke lide amerone og svampe? Og risotto? Dertil kommer den fordel at der er det meste af en flaske god vin tilbage, når du er færdig ved komfuret.

PS: Vil du have den originale opskrift kan du slå op på side 329 i første udgave. 1 oplæg

  • 50 gram tørrede svampe
  • 2 spsk olivenolie
  • 20 gram smør
  • 1 fed hvidløg
  • 1 lille løg
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 kvist salvie
  • 1 lille dusk basilikum
  • 1 lille dusk frisk persille
  • 1/2 dåse flåede tomater
  • 175 gram risottoris
  • 1 dl amarone
  • ca 6 dl grøntsagsfond eller væske fra opblødte svampe
  • 40 gram parmesan
  • En ekstra klat smør
  • Salt og peber

Sådan gør du:
Dæk de tørrede svampe med lunkent vand i mindst et kvarter. Hak løg og hvidløg fint og sauter det i olivenolie og smør. Kom krydderurter ved og de flåede, hakkede tomater. I med de opblødte svampe. Lad det hele simre i nogle minutter, og tilsæt så risottoris. Lad risene suge lidt af fedtstoffet og tilsæt så vinen under omrøring. Kom væsken fra de opblødte svampe i lidt efter lidt under omrøring, mens du undgår at få det væske med, der er sivet til bundt (som typisk har lidt sand og urenheder i sig)
Tilsæt  mere væske indtil risene er møre – suppler evt med lidt mere vin eller vand.
Riv parmesanen og kom den i risene. Vend en klat smør i og smag til med salt og peber. Konsistensen skal være let flydende – tilsæt evt mere væske.

Risotto med amarone og svampe

[adsenseyu2]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top