Risotto bianco med pesto genovese

Risotto bianco er grundopskriften på en risotto, og kan varieres i det uendelige. Her blot serveret med en klassisk pesto lavet på basilikum og pinjekerner.
Retten egner sig især som “primo” – altså en slags mættende forret/mellemret inden det dyre skyts kommer på bordet i form af fisk og kød. Den kan dog også sagtens spises som en selvstændig ret – f.eks. med godt brød og lidt friske grøntsager.
Pestoen laves selvfølgelig oprindeligt med pinjekerner, men man kan faktisk (og det gør industrien!) slippe rigtig godt afsted med at lave den med de noget billigere mandler, valnødder eller cashewnødder.

Har man først én gang haft en pinjekogle i hænderne forstår man i øvrigt hvorfor pinjekerner er så dyre! De store kogler indeholder ca. 80 små skaller, som når koglen åbner sig, falder ud. De skal knækkes hver for sig – hver skalle indeholder en enkelt pinjekerne. Et stort arbejde!

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • Olivenolie
  • 25 g smør
  • 150 g risottoris
  • 1 dl hvidvin
  • Salt og peber
  • 1/2 liter grøntsagsfond
  • en håndfuld revet parmesan
  • En stor dusk basilikum
  • 100 gram pinjekerner eller (smuttede mandler)
  • 1/2 dl olivenolie
  • 50 gram parmesan
  • saft fra 1/2 citron

Sådan gør du
Start med at lave pestoen ved at blende basilikum, med pinjekerner, olivenolie og parmesan. Smag til med citronsaft og salt og peber.

Lav derefter risottoen:
Hak løg og hvidløg fint, og steg dem møre i olivenolie. Tilsæt risottoris, og lad dem stege med i et minuts tid. Tilsæt hvidvin, og lad det fordampe under kraftig varme. Skru ned for blusset og tilsæt langsomt boullion, som skal tilsættes lidt efter lidt, mens du rører rundt i risene.
Når risene er møre, men har en lille smule bid er de klar. Det kan sagtens tage 20 minutter. Risottoen skal være blød og næsten flydende.
Tilsæt da en klat smør, revet parmesanost og evt salt.

Server risottoen med en stor skefud pesto.

20130123-191756.jpg

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top