Risifrutti med rabarberkompot

Risifrutti – de små bægre med to kamre til henholdsvis ris og frugtsovs er en spændende kombination af ris, frugt, helægspulver, fortykningsmiddel, aroma og surhedsregulerende midler. Du slipper for det meste – på nær de første to ingredienser – ved at lave den selv. Og hvis du er vild med risalamande til jul, vil du være rimelig pjattet med tanken om, at du kan lave den hele året rundt.

Rabarberkompot

  • 400 gram rabarber
  • 100g gram sukker
  • 1/4 dl vand

Sådan gør du:
Rens rabarber og skær dem i stykker på ca 2 cm. Læg dem i en gryde med sukker og vand. Kog dem ved svag varme under låg i 10 minutter til rabarberne stadig har konsistens men saften kogt ud. Tag gryden af varme og stil til på køl.

Ris

  • 150 gram grødris
  • 1 liter sødmælk
  • 3 spsk sukker
  • Lidt revet citronsalt
  • 1/4 liter fløde
  • 4 spsk ymer

Sådan gør du:
Lav en helt almindelig risengrød af ris og mælk der langsomt koger ind mens du hele tiden rører i det.
Det tager en halv til en hel time, og det er der ingen vej uden om. “Smarte” råd med at koge din risengrød i ovnen dur ikke. Der skal koges langsomt så mælken kondenserer og bliver sød. Undervejs tilsætter du sukkeret for at hjælpe processen igang (og undgå sukkerkrystaller ved at tilsætte det til den kolde ris!)

Når risene er møre men grøden stadig flydende er du færdig. Sæt grøden til afkøling. Når den er kold vender du den med letpisket fløde og ymer.

Server i glas med rabarberkompot.

TIP 1: Jordbær, hindbær, blomme, brombær eller andet går også an. Med kirsebær ligner den pludselig en juleklassiker…..

Risifrutti

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

Latest comment
  • Uhm, det kunne jeg godt finde på at lave. Det ser super lækkert ud 🙂

    Mange hilsner
    Birthe

Top