Risengrød – lige som den skal være

Du behøver nok ret beset ikke en opskrift på risengrød, men hvis du alligevel gør og dermed har forvildet dig herind, så er denne her opskrift bullet proof. Uanset om du har tradition for at spise den juleaften, eller som os forvandler grøden til ris a la mande.
Kanelen, der er brugt her, er fra Urtekram, og der er tale om den ægte kanel – caylonkanelen, som både er mere aromatisk end den traditionelle kassiakanel og indeholder meget mindre af det potentielt farlige stof kumarin. (som er den du potentielt set dør af, hvis du dagligt spiser mindst 238 kanelsnegle…)
Jeg kan også godt lide at komme lidt vanilje i grøden. Enten en hel vaniljestang eller som her en smule af Urtekrams gode vaniljepulver.

Ingredienser er venligst sponsporeret af Urtekram 

Risengrød – lige som den skal være
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
  • 2 1/2 dl grødris
  • 2 dl vand
  • 1 liter sødmælk
  • 1 spsk
  • 1 tsk vaniljepulver
  • Et nip salt
  • 8 spsk sukker
  • 2 spsk kanel
  • Smør
Instructions
  1. Kom vand og grødris i en gryde og bring i kog med sukker, vanilje og salt.
  2. Når det koger skruer du ned og tilsætter det meste af mælken.
  3. Lad retten simre i ca 20-25 minutter under jævnlig omrøring.
  4. Spis smør og kanelsukker lavet af sukker blandet med kanel.

 

risengrod1

[adsenseyu2]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top