Risalamande (med guld og chokolade)

Så er det ved at være på tide, at du får styr på juleretterne. Heldigvis er det same procedure as every year, så de små grå slipper for at komme på overarbejder i bestræbelserne på at sammensætte den store julemenu. Risalamanden laver heldigvis næsten sig selv, men hvis du også synes, at den skal dulles lidt op, kan du jo gøre som her – tilsætte lidt god mørk chokolade, nogle suveræne kirsebær og lidt guldstøv. Det er jo jul.

Frysetørrede kirsebær, kirsebærpulver og bladguld kan du løbe mange steder online. Derudover sælger de hele balladen i Krydderiet i Torvehallerne. (som i parentens bemærket lukker butikken efter jul)

Om man er til hjemmesyltede kirsebær, den billige til en fem’er eller de italienske amarena er en smagssag. Jeg kan dog virkelig godt anbefale de italienske amarena-kirsebær, som man kan købe i de fleste supermarkeder op til jul.

  • 200 gram grødris
  • 1 liter mælk
  • 1 vaniljestang

Derudover skal du bruge

  • Sukker efter smag
  • 1/4 liter fløde
  • 100 gram smuttede mandler
  • Guldstøv
  • 60 gram mørk chokolade
  • Amerena kirsebær
  • Lidt frysetørrede kirsebær
  • Lidt frysetørrede kirsebærpulver

Sådan gør du:
Start gerne dagen før med at koge risengrøden. Kom ris, et par sksk. sukker og vaniljekorn i en gryde. Smid den tomme vanilje-stang i gryden også. Tilsæt mælken lidt ad gangen mens du rører rundt – fuldstændig som hvis du lavede en risotto. Når alt mælken er absorberet tager du grøden af varmen. Konsistensen skal også være som en risotto – dvs. blød og næsten flydende.
Lad grøden køle helt af før du gør mere – gerne til næste dag.
Pisk fløden og vend den i grøden.
Hak mandlerne fint og kom den i risalamanden som du smager til med yderligere sukker.
Hak chokoladen groft og vend den i.
Gem en mandel og dyp den i chokolade og rul den i guld.
Server det hele med syltede kirsebær, frysetørrede kirsebær og kirsebærpulver.

 

 

 

 

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top