Ribskoldskål med honningmarengs

Inspireret af  Rasmus Leck Fischers opskrift i Gastro, fik jeg lyst til at tage hul på koldskåls-sæsonen, med denne meget søde og velsmagende dessert.
Mange har sikkert spist guf på deres koldskål som barn, og det er faktisk ret hyggeligt. Der går lige nogle måneder, før de danske ribs kommer i sæson, men i Torvehallerne havde grønthandleren importeret nogle meget flotte af slagsen, som lyser tiltrængt op.

Her er dessert nok til 4 personer.

Ribskoldskål
2 æggeblommer
40 gram sukker
2 dl ymer
2 dl kærnemælk
50 gram ribs
50 gram sukker
2 spsk vand

Honningmarengs
85 gram honning
65 gram sukker
2 æggehvider
1 spsk sukker.

Ribs til pynt

Sådan gør du:
Pisk æggeblommer med sukker til det er lyst og luftigt. Tilsæt ymer og kærnemælk og pisk det sammen.
Kom ribs, sukker og vand i en gryde og kog det op i nogle minutter til sukkeret er smeltet og ribsene bristet. Si væsken fra og kasser ribskerner og skaller.
Køl ribs-sirupen af og kom den i koldskålen.

Kom honning og sukker i en lille gryde og giv det fuld varme til det koger. Sænk temperaturen til medium varme og kog det til det rammer 117 grader.
Pisk æggehviderne stive med en spsk. sukker. Kom den varme honning-sirup i mens du pisker. Pisk i 5-10 minutter til massen er kold, fast og “guf-agtig”.
Server koldskålen med en skefuld guf og lidt friske ribs.

Ribskoldskål med honningmarengs

[adsenseyu2]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top