Disse kina rejer er spicy HOT og de ligner små kinesere (fyrværkeriet), derfor det lidt spøjse navn. De kan sikkert også laves med hummer, så hedder de bare kanonslag i stedet for kinesere.

Hvis du syntes at thai-mad er ligeså utilnærmeligt som en bison i brunst, er det her et godt sted at starte. Ud over at være level 1 thai-mad, er det også en scoresnack af de helt store.
De ser ud som om, det tager lang tid at lave, ergo du har gjort dig umage.
De er hotte, ergo du er potent.
De er ser avancerede ud, ergo du er fingernem.
De er billige, ergo du er… Ok, find de dyreste kina-rejer, du kan opstøve.

Som sagt er det en snack, der er let at gå til, ca. et sted mellem at børste tænder og trække vejret, på lethedsskalaen. Du skal bare ryste en marinade sammen, pille rejerne, svøbe dem i forårsrulledej og give dem en tur i ønskebrønden.

Til 12 rejer skal du bruge:

  • Supprise, 12 rå kina rejer
  • 12 plader forårsrulledej
  • 1 sammenpisket æg
  • 2 dl. sød chilisauce
  • 1/2 l frittureolie

Marinade:

  • 3 spsk. Sriracha Sehrscharfe Chilisauce med rød hætte. Kan købes i Bilka mv.
  • 2 fed hvidløg, fintrevet el. presset
  • 2 tsk. fishsauce
  • 1 tsk. honning
  • 1/2 tsk. sesamolie

Sådan gør du:
Start med at fikse marinaden, dvs. røre alle ingredienserne sammen. Pil rejerne, men lad det sidste led og haletutten blive på. Smid rejerne ned i marinaden og lad dem marinere i 2 timer på køl.

Nu skal rejerne pakkes ind. Start med at gøre et viskestykke fugtigt. Når du arbejde med forårsrulledej, skal tage den plade fra pakken, du skal bruge og holde resten let fugtigt under det våde viskestykke. Fugtigt, ikke vådt.

Nu til den lidt tricky det, indpakning:
1. Fold din forårsdejplade samen fra hjørne til modstående hjørne, så du har en trekant
2. Læg trekanten så du har den lukkede side tættest på dig selv
3. Tag en reje og læg den ved den venstre spids, således at den lille haletut stikker ud over den lukkede side
4. Giv den højre spids lidt sammenpisket æg
4. Begynd at rulle og sørg for at holde din reje så stiv/lige som muligt. Stop med at rulle når du når halvvejs
4 Fold nu den øverste spids ned over din reje, så du lukker toppen og rul videre indtil der ikke er mere dej at rulle på

Det er ikke svært, men det er et helvede at skrive om.

Det gør ikke noget, at du gratter lidt med marinaden på forårsrulledejen, det tilfører bare mere smag.
Når du er færdig med alle rejerne, kommes olien i en lille kasserolle og varmes op ved middelhøj varme. Når olien er godt gennemvarm, altså syder omkring en tandstik når du stikker den ned, fritteres rejerne ad to omgange til de er gyldne (2-3 min, måske mindre). Afdryp dem på fedtsugende papir. Har du en frittøse, koges de ved 170 grader.

Server dem lune med sød chilisauce som dyppelse.

Du kan pakke rejerne i lidt god tid, måske et par timer, men de skal serveres kort tid efter de er kogt.

[adsenseyu2]

Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top