Du kan i og for sig sagtens købe de færdigpoppede rejechips, kroepoek, men snyd ikke dig selv for den fantastisk underholdende oplevelse det er at fritere dem selv.
Hvordan industrien laver de små hårde poletter, man smider i frituren, har jeg ikke den fjerneste ide om, men faktum er, at lidt sammenpresset tabiokamel og  tørrede rejer formet til hårde obletter på en størrelse med en flad fem’er, bliver til at sprød og smeltende lækker snack efter et halvt minut i frituren.

Pop-selv-rejechips køber du hos asiatiske købmænd.

  • Så mange rejechips du kan spise
  • 4 spsk peanutsauce (kan købes i asiatiske købmænd)
  • Saft fra 1/2 lime
  • 1 thaichili (fugleøjechili)
  • 2 spsk fiskesauce
  • 1 tsk revet ingefær

Sådan gør du:
Bland peanutsauce med lime, finthakket chili, fiskesauce og ingefær. Smag til med yderligere lime og fiskesauce, hvis du synes.
Varm olie til ca. 180 grader. Når olien er varm kommer du dine rejechips i gryden. Efter ca 15 sekunder popper de op og flyder til overfladen. Hold dem nede med en hulske eller gaffel til de ikke længere udvider sig. Hiv dem op af dem varme olie inden de begynder at tage farve, og læg dem på fedtsugende papir.
Tip: Kom kun en eller to chips i gryden af gangen.

[adsenseyu2]

 

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top