Ravioli med ricotta og spinat

Indrømmet, pastamaskinen er ikke det mest brugte køkkenredskab i vores køkken. Den står sådan set og samler støv sammen med sifonflasken. Jeg ved ikke om der er andre der kender til det problem? Men et lille stykke køkkenredskab til 2,5 euro fik os til at hive i håndsvinget igen.

På vores nylige storbyferie i Rom, valgte vi at gå lige forbi Colosseum (og den kilometer lange kø), for at bevæge os ud noget der mest af alt lignede et semiforladt industriområde langs en jernbane. Hvis man er til hjemløse og lokale loppemarkeder, er det lige stedet. Her lå også det 3 etagers madmekka Eataly – man er jo ikke madnørd for ingenting. Et lille tip fra Gastro.

Eataly er et madsupermarked i 3 plan, med en køkkentøjsafdeling, boghandel, flere restauranter, mejeri, slagter, fiskeafdeling, bryggeri og alle de italienske råvarer man kun kan drømme om.

I Gastro stod der dog, at den eneste vare der ikke var fra Italien i Eataly, var en serranoskinke. Vi fandt lidt flere udenlandske varer, men skidt pyt, hvis forfatteren ikke har været der, hvor skulle han så vide det fra.


Et af trofæerne vi tog med hjem derfra var en ravioliudstikker. (Nej, faktisk to) Kan man leve uden? Og hvordan er vi kommet her til i vores liv uden dette prægtige stykke værktøj? Det er ikke til at forstå.

Udstikkeren skulle bruges, og ravioli skulle laves.

Til pastaen skal du bruge:

  • 200 g. Tipo 00 mel
  • 2  evt. 3 æg
  • Et nip salt

Sådan gør du:
Bland først mel og salt i en skål og kom de 2 æg i. Rør Dejen sammen. Hvis den er for hård eller smuldrende, så kom det sidste æg i, bliver den for blød, så tilsæt mere mel. Du kan også justere dejen med meget små mængder vand.

Lad dejen hvile i 15 min før du ruller den ud på en pastamaskine – Når pastadejen hviler, bruger du selvfølgeligt ventetiden på at lave fyldet.

Når pastadejen er hvilet, skal den have et tur på pastamaskinen. Del dejen i to, og rul hver dejklump ud i lange baner. Sørg hele tiden for at drysse med rigeligt mel, så intet sidder fast.

Når dejen er rullet ud, lægges den ene bane ud på et meldrysset bord.

Maker med et let tryk med ravioliudstikkeren (eller hvad du nu bruger), hvor fyldet skal placeres. Her efter placeres små kugler af raviolifyldet på de markerede områder. Pensel let med vand omkring raviolifyldet, således at de to pastaplader klistre bedre sammen.

Læg den anden pastabane ovenpå som låg og pres med en finger omkring raviolifyldet, dels for at lukke omkring fyldet, dels for at fjerne eventuelle luftlommer.

Tag andægtigt ravioli udstikkeren frem og udstik pastapuderne.

Kog raviolierne i 3-4 min.

Til fyldet skal du bruge:

  • 80 g. Frisk spinat  (helst ikke babyspinat)
  • 200 g. Ricottaost
  • Lidt frisk oregano
  • Olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du:
Skyld/vask spinaten grundigt, der er ikke noget værre end sand i maden.

Fjern eventuelle stokke fra spinaten og smid den på en varm pande med lidt olivenolie. Når spinaten er faldet sammen sigtens den overskydende væske fra spinaten og den presses og hakkes fint.

Bland ricotta med spinat, oregano og krydr med salt og masser af friskrevet peber. Rør ricottablandingen til en homogen masse og sæt det på køl.

Til saucen skal du bruge:

  • 80 g. Smør
  • Lidt rosmarin
  • Lidt oregano
  • Parmesanost

Sådan gør du:
Smelt smørret ved svag varme, sammen med rosmarin og oregano. Rosmarinen og oreganoen skal blive sprød.

Hæld saucen over de friskkogte raviolier og riv generøse mængder af parmesanost over.

[adsenseyu2]

Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top