Ramsløgssuppe med champignon og rød byg

Det er april og det er ramsløgtid. Der er intet som der signalerer forår, som at hørme ud af munden af ramsløg. Hvis du ikke har smagt ramsløg før, så giver navnet en god indikation. Et alternativt, men ligeså korrekt navn er stinkløg.

Ramsløg smager fantastisk og er virkeligt med til at give det ny nordiske køkken lidt kant, men hvad bedre er, at ramsløg er gratis. Ligesom med så meget andet ukrudt, så er ramsløg ikke til at holde tilbage, når den først er der.

De ramsløg der er i opskriften her, er plukket i Kongelunden på Amager. Hvis man går 200 meter ned fra parkeringspladsen, drejer til højre, over bag den rådne træstamme mellem de tre birketræer, der danner en ligebenet trekant og så lige rundt om en hybenbusk, så står du i ramsløg til knæene – Så Thomas, det er bare at gå på jagt og du får ikke mere ud af mig (Thomas fra madetmere.dk, vil meget gerne på ramsløg-jagt).

Retten er ikke min ide, men inspireret (tyvstjålet) af et besøg på Relæ.

Du skal bruge:
12 store ramsløg
5 dl. hønsefond
1 tsk. æbleeddike
1 dl. rød byg
2,5 dl. vand
10 store champion
Salt

Sådan gør du:
Kog først byggen mør i vandet, ved at koge den i 35 min og lade den stå og trække i 30 min. Imens klargøres championerne, ved at skære toppen i så tynde skiver der er muligt. Du skal kun havde det fine hvide af hatten med. Lige så snart du når ned til stilken stopper du. Udstik hver skive med en udstikker, så diameteren bliver lige stor.

Når der er 5 min. tilbage af hviletiden for byggen, lunes hønsefonden og de 11 af ramsløgene hakkes fint. Det sidste blad snittes i fine strimler.

Blend hønsefond og de 11 ramsløg i en blender. Si suppen og smag den til med salt og æbleeddike. Anret ved at lægge en lille spsk. byg i bunden af en dyb tallerken, hæld suppen over og pynt med champion og fintsnittet ramsløg.

Ramsløgsuppe

PS. Ramsløgene er ikke fra Vestamager, men dyrket i drivhus og købt i Torvehallerne. Historien med ramsløgene, var bare for at sende Thomas på en wild goose chase. Hvis du finder en forvirret mand rende rund i skovbunden i Kongelunden, så er det nok bare Thomas eller en anden der heller ikke gad læse indlægget færdigt 🙂

[adsenseyu2]

Post Tags
Share Post
Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top