Du kender raitaen; den klassiske yoghurtdip vendt med agurk og måske lidt mynte, og som smager forrygende til butter chicken, rogan josh og alle de andre indiske curries.
Det her er the real stuff, som jeg har lært af en rigtig sød pakistansk kvinde. For om den er indisk eller pakistansk er ikke et område, jeg tør vove mig ind på.
Hvis du billed-søger på raita masala får du en skøn blanding af noget der ligner denne ret og så nogle små kartoner med fine farver. Årsagen er såre simpel, at vestens convinience med fuld hammer også har ramt vores mere autentisk-idylliserede medsøstre fra p
Pakistan, Indien mm. For hvem gider stå og mose med spidskommen, chilipulver og sennepsfrø, når man kan gå ned til sin lokale grønthandler eller købmand og købe en pose raita-masala blanding?
Så her får du to opskrifter. Den moderne og lette, som jeg har lært den af min rare pakistanske køkken-mester, og så den som jeg har sjusset mig til efter lidt googlerier og et kig på krydderihylden. Begge dele smager forrygende:

Raita masala smager naturligt nok af noget mere end den “almindelige” raita, men du vælger naturligvis selv, hvor stærk den skal være. Den skal stadig have den let kølende og mildnende fornemmelse, som er rar i munden, når den står på de stærke, krydrede retter.

Den nemme
1/2 agurk
En håndfuld modne cherrytomater
2 dl græsk yoghurt
2 spsk raita masala krydderiblanding (kan købes i indiske/pakistanske købmænd)

Sådan gør du:
Flæk agurken på langs og fjern det våde kød i midten med ske. Skær agurk og tomat i små tern og vend det med græsk yoghurt.
Smag til med raita masala blandingen.

Og så til den

Den besværlige
1/2 agurk
En håndfuld modne cherrytomater
2 dl græsk yoghurt
1/2 tsk spidskommen
1 tsk korianderfrø
1/2 tsk chilipulver
1/2 tsk sort peber
1/2 tsk sennepsfrø
salt

Sådan gør du:
Kom alle krydderier på en tør pande og rist det, til det begynder at dufte krydret. Kom det hele i en krydderikværn eller morter og blend/mort til du har et fint pulver.
Flæk agurken på langs og fjern det våde kød i midten med ske. Skær agurk og tomat i små tern og vend det med græsk yoghurt.
Smag raitaen til med krydderiblandingen og salt.

Raita masala

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top