Radicchio salat med stenbidervinaigrette og kyllingeskind

Radicchio-salaten er salaternes svar på John McClane fra Die Hard. Den kan tåle en masse tæsk, men overlever altid. Det kan man ikke sige om en iceberg, som smager tåbeligt uanset hvad, og hvis man skal fortsætte sammenligningen mere minder om en dansk politiker ( host *Søren Pind* host…)

Jeg tænker denne ret er lidt Fiat Multipla møder en Ellert. To prægtige køretøjer fra hver deres lille hjørne af Europa. Det er det sammen med radiccihioen og stenbiderrognen – Italien og Danmark i et smukt ægteskab.

Du skal bruge:
1 radicchio salat skåret i 8 både
5 spsk. olivenolie
1 stor spsk. sennep
1 spsk. honning
salt og peber

100 g. stenbiderrogn
6 spsk. olivenolie
2 spsk. æbleeddike
salt og peber

Kyllingeskind, ristet på pande eller i ovn
Blå birkes
Citrontimian

Sådan gør du:
Start med at lave en marinade af olivenolie, sennep, honning, salt og peber. Rør den godt sammen og smør radicchio bådene godt ind i marinaden. Læg dem i et ovnfast fad med de to skærsider pegende op ad og giv dem 10-15 min i en forvarmet ovn ved 200 g.

Imens salaten er i ovnen, laves stenbidervinaigretten. Blande olivenolie, æbleeddike, salt og peber og rør godt rundt. Tilsæt så stenbiderrogn vinaigretten til side.

Når radicchioen er færdig, køles den af, så den er varm-lun. Server hver salatbåd med en klat stenbidervinaigrette ovenpå og pynt med små stykker kyllingeskind, blå birkes og citrontimian. Var der nogen der sagde rosevin?

RAdicchio_stenbiderrogn2

[adsenseyu2]

Share Post
Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top