Rabarbersorbet med mynte og rugbrød-knas

Rabarbersorbet er min absolutte favorit-sorbet. Rabarberne har en frisk og syrlig smag, som klæder den noget søde sorbet rigtig godt.
Denne sorbet får lidt modspil af mynten, æbleeddiken og af biddet fra peberet, som alt sammen får det hele til at spille ret så fantastisk.
Rugbrødscrunchen giver dig lidt at knase på, og malten fra rugbrøddet er sært  tilfredsstillende.
Jeg kommer altid æggehvide i min sorbet – det giver en meget bedre konsistens, som samtidig modvirker, at sorbet “iser til” efter nogle dage på frys.

Til rabarbersorbet

  • 400 gram rabarber
  • 1/2 liter vand
  • 200 gram sukker
  • 1 vaniljestang
  • 10 peberkorn
  • 1 spsk æbleeddike
  • 2 spsk finthakket mynte
  • 1 æggehvide

Sådan gør du:
Skær rabarber i mindre stykker og kom dem i en gryde med sukker, vand, peberkorn og vaniljekorn + stang.
Kog det op til rabarberne er møre. Si blandingen – det er væsken du skal bruge! Køl det helt af og kom det på en ismaskine.
Pisk æggehviden helt stiv. Når sorbeten begynder at fryse tilsætter du æggehviden og mynten og fryser færdig.

Til rugbrøds-crunch skal du bruge

  • 20 gram smør
  • 100 gram rugbrød – allerhelst maltrugbrød
  • 50 gram sukker

Sådan gør du:
Riv rugbrøddet på et rivejern.
Smelt sukker og smør på panden og tilsæt rugbrød. Rør rundt til det dufter ristet og begynder at tage farve. Køl massen af på bagepapir og smulr crunchen lidt fra hinanden.

Server en kugle sorbet med et drys af rugbødscrumblen.

Rabarbersorbet med rugbrødsknas

[adsenseyu2]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top