Rabarbersaft med vanilje og ingefær

Lige nu bugner det med rabarber til ingen penge.
En lækker måde at nyde de røde stængler på, er at koge dem til sød saft. Jeg har brugt en standard-opskrift på frugtsaft og tilsat lidt vanilje og ingefær som passer super godt til rabarber.

Nyd saften iskoldt og gerne fortyndet 1/3 med vand. Endnu bedre danskvand. Tør cava hvis der er fest. Så er det så godt som sommer.

  • 400 gram rabarber (ca 3 store stængler)
  • 200 gram sukker
  • 8 dl vand
  • Saft og skal fra en citron
  • 1 spsk revet ingefær
  • 1 vaniliestang

Sådan laver du rabarbersaft med vanilje og citron
Skær rabarber i stykker, hæld vand og sukker på. TIlsæt revet ingefær og revet citronskal og lad det koge op. Lad det hele koge i nogle minutter, og lad det så køle af. Tilsæt citronsaften.
Si saften, og hæld den i skoldede glas.

[adsenseyu2]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

Latest comments
  • Hvor ser det flot ud i flasken! Lækker farve!

Top