Profiteroles er små vandbakkelser fyldt med flødeskum, creme eller vanilieis og overhældt med lun chokoladesauce eller karamel.
De er super lette at lave, og det er hyggeligt at servere et bjerg på bordet til sine gæster.

  • 100 g smø
  • 2 dl vand
  • 125 gram mel
  • 3 æg
  • Vanilieis
  • 100 gram mørk chokolade
  • 1 dl fløde

Sådan gør du:
Smelt smør i vand, tilsæt melet og rør til du har en fast masse.
Køl den lidt af inden du kommer ægget ved en ad gangen, og pisker til du har en fast og jævn masse.
Kom dejen i sprøjtepose og sæt små kugler på bagepapip. Bag dine profiteroles ved 200 g i ca. 15 min og køl dem af, inden du fylde dem med vanilieis og overhælder dem med chokoladesauce.

Chokoladesaucen laver du ved at varme fløden op til kogepunktet, tage den af varmen og tilsætte revet chokolade.

20121009-152120.jpg

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top