Grundlæggende bryder jeg mig ikke om frugt i mad. Jeg er mere til frugt for sig og mad for sig! Alligevel kommer jeg nogle gange til at komme frugt i min mad. Især hvis frugterne er gratis… og seriøst gode.

Forleden var jeg ude og nasse lidt frisk humle hos en god kammerat. På vej ud til humleranken, kom vi forbi hans vindruer. Han lød nærmest som om, at det var forbundet med stor smerte at skulle overkomme at spise alle de friske og tilpas søde (ikke alt for søde) vindruer. Et hurtigt “mmmhh de er gode”, og jeg havde en god posefuld med hjem (samt tre store poser humle). Tak Johnny.

Ud over at nasse gratis frugt mm., har jeg også en anden hobby,  og det er små fugle. Hver gang jeg kommer forbi en lille skovdue, possin, vagtel eller fuglekonge i køledisken, hos fiskehandleren eller på altanen, bliver jeg sådan lidt…

exited

 

Du skal bruge:
2 poussiner
1 dl. hønsefond
2 dl. fløde
1 spsk. sennep
Druer efter smag
Cognac til flambering
2 Kartofler
Andefedt
2 kviste rosmarin
6 blade salvie
2 laurbærblade
2 fed hvidløg
Olivenolie
Salt og peber

Sådan gør du:
Start med at brune poussinerne godt af i olivenolie og flamber dem i cognac. Stop dem med rosmarin, salvie, hivdløg og laurbærblade. Kom dem i ovnen ved 200 grader i 30-35 minutter. Gem panden frabruningen.

Imens skæres kartoflerne i tynde skiver på en mandolin. To stykker pagepapir smøres med andefedt. På de ene bagepapir laves to ringe af kartofler. Start med at lægge en skive i midten og så lave en spiral af kartoffelskiver indtil den er lidt større end poussinen. Krydr med alt og peber. Læg det andet stykke bagepapir ovenpå og placer kartoflerne i ovnen under et stort ildfast fad (evt. de poussinerne steges i) i 10 minutter.

Kom hønsefond og fløde på den pande poussinerne blev stegt på. Lad det simre under middelsvag varme, indtil sovsen er relativ tyk. Kom druerne på 3 minutter inden servering og smag til med salt og peber.

Andret ved at komme kartoflerne på en tallerken, kom poussinen ovenpå og giv lidt sovs til.

Poussin1

 

[adsenseyu2]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top