Porre-og kartoffelsuppe med bacon og persilledrys

Jeg kender mennesker der sværger til Karoline suppe på Tetrapax eller Mou fra frost, fordi det er så nemt. Indrømmet: det er lidt svært for mig at sætte mig ind i.
Denne cremede porresuppe er nemt, lækkert og tilmed billigt mad, der kan laves på under 5 minutter. (Du behøver ikke at kigge ned i gryden mens det koger).
  • 2 porrer
  • 6 kartofler
  • 1/2 liter hønsefond (eller bare en terning i dette tilfælde)
  • Olivenolie
  • Salt/Peber
  • 1/4 dl fløde
  • 3 skiver god tørsaltet bacon, skåret i tern og ristet sprøde på panden
  • 1 stor dusk persille.

Sådan gør du:
Hak porrerne og svits dem i olivenolien i en stor gryde. Tilsæt de skrællede kartofler og hønsefonden, og lad det koge svagt i ca. 15 minutter, eller til kartoflerne er helt møre.
Blend suppen med en stavblender, og smag til med salt og peber. Creme suppen med fløden, varm den op og server med ristede bacontern og finthakket persille.

20121021-192039.jpg

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top