Popcorn med chili, bacon og karamal

Er du nogensinde i tvivl, om du har mest lyst til en sød eller en salt snacks? Hvis ja, så kan disse popcorn måske være løsningen, for de er ligesom det hele. Søde og sukker-karameliserede og så toppet med chili og sprødstegt bacon-crunch.

Første gang – og eneste gang ud over disse – jeg fik popcorn med karamel, var som udvekslingsstudent på et marked i Westfalen for over 15 år siden. Siden har de i min hukommelse figureret som en regulær søjle, og det var derfor et vist klimaks der blev nået, da de disse popcorn omsider ramte vores køkken.

Popcornene er så mættede af karamel og bacon-smag, at du helt naturligt når et mæthedspunkt væsentligt før, du ellers ville nå det, hvis du blot spiste almindeligt saltede popcorn. Tro mig! Selv om man ved første bid tror, at man kan leve resten af sit liv af bacon-chili-karamelpoporn, så kommer man efter lidt tid på andre tanker.

Popcorn med chili, bacon og karamal

Ingredienser

  • 50 gram tørrede majskerner
  • 2 spsk olie
  • 10 skiver bacon
  • 1 tsk tørret chilipulver
  • 2 tsk salt
  • 150 g sukker
  • 2 spsk ahornsirup
  • 1/4 dl vand
  • 1/4 dl fløde

Sådan gør du

  • Pop majskerne i en gryde med olien under låg.
  • Steg baconen sprød på en pande og lad det køle af. Knus derefter baconen.
  • Drys popcorn med chili, salt og bacondrys.
  • I en gryde kommer du sukker, ahornsirup og vand og koger til massen bliver gylden og ikke længere damper.
  • Tag gryden af varmen og tilsæt fløden under omrøring.
  • Kom popcornen i et ovnfast fad og fordel karamelmassen over popcornene. Sørn for at blande rigtigt godt.
  • Kom fadet i ovnen ved 150 grader i ca 20 minutter. Rør i dem undervejs, så alle popcorn bliver dækket.
  • Lad popcornene køle af inden servering
http://raavarecirkus.dk/popcorn-med-chili-bacon-og-karamal/

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top