Lige om lidt er der nye, danske kartofler. Men mens vi venter på dem,  er her en fin måde at spise de efterhånden noget gamle kartofler på. Most, vendt i æg og rasp og friteret.
De er ret lækre til gryderetter og simreretter, men fungerer egentlig til alle de bistroretter, du kunne finde på at servere fritter til.
Hvis du kommer til at lave flere, end du kan spise, er de vældig egnede til fryseren. Bare giv dem halv tid i den varme olie og køl af. Så er det bare at hive de froske croquetter op og smide dem i en balje varm olie næste gang, du får lyst til noget sprødt og salt.

Du skal bruge: 

1 kg skrællede kartofler
Salt og peber
2 dl mel
2 æg
2 dl rasp
Olie til stegning

Sådan gør du:
Kog kartoflerne helt møre i letsaltet vand. Køl dem af og mos dem godt. Smag til med salt og peber. Når mosen er kold kan du forme den til croquetter – lav nogle kugler, som du triller aflange. Vend i mel, æg og til sidst rasp. Steg dem i 170 grader varmt olie til de er gyldne og sprøde.

Pommes croquette

Share Post
Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top