Det er her er den perfekte vegetariske forret, hvis du er i gang med at lave noget italienskinspireret mad. Polenta med aspargesbroccoli er i kategorien billig mad, og det er uden at det er på bekostning af smagen. Det er jo heller ikke uden grund, at polenta tidligere var fattigmandsspise.
I 1993 var der åbenbart nogle japanske gutter, der mente at det ville være smart at parre en pak choi med en broccoli.
Hvis du ikke har hørt om aspargesbroccoli før, er det nok med god grund. Aspargesbroccoli er en gal grøntsagsvidenskabsmands værk. En slags vegetarisk Frankensteins monster. I 1993 var der åbenbart nogle japanske gutter, der mente at det ville være smart at parre en pak choi med en broccoli. Og vupti, så har du en aspargesbroccoli.
Kan du ikke skaffe aspargesbroccoli, kan du sagtens bruge asparges eller broccoli eller pak choi eller grønkål eller… You got the idea.
Ingredienser
- 400 g. aspargesbroccoli
- 100 g. parmesanost
- 1 portion polenta
- 1 fed hvidløg i tynde skiver
- 0.5 dl. hvidvin
- Olivenolie
- Lidt citronsaft
- Salt og peber
Sådan gør du
- Start med at lave polenta (<--- Det er et link, men det er ikke til at se) og tilsæt de 100 g. parmesanost
- Kom lidt olivenolie på en pande og braser aspargesbroccolien med hvidløg og hvidvin, ved middel varme, til de er møre - ca. 7-8 minutter
- Giv herefter aspargesbroccolien et skvæt citronsaft, lidt salt og peber
- Server den lune polenta med aspargesbroccolien ovenpå og slut evt. af med lidt mere parmesan