Jeg elsker nouvelle cuisine og haute cuisine, jeg har uendeligt meget respekt for hvad Meyer og Redzepi har gjort for for dansk gastronomi med det nynordiske køkken. Jeg har efterhånden spist mig (sammen med Louise) igennem 19 michelinstjerner, men den udmyge fattigmandsspise; pizzaen er absolut det, jeg vier mest opmærksomhed (bort set fra Louise, selvfølgelig). Både fordi jeg elsker pizza og fordi en pizza ikke bare er en pizza, men kræver omsorg og nøjagtighed.

At lave den perfekte pizza er næsten ren zen (og ninja). Jeg har løbende eksperimenteret med over og undervarme i ovnen, lavet deeppan pizza i en tarte tatin-pande, købt bagesten og nyeste skud på stammen er en kettlepizza importeret fra USA, som jeg er i fuld gang med at modificerer. De to vigtigste elementer ved en pizza er bunden og bagningen.

Det her er mit bud på den perfekte pizza dej – dog har jeg et mere kontroversielt bud på den perfekte pizzadej, som jeg indtil videre holder for mig selv. Opskriften er til fire pizzaer – og her taler ikke om store firkantede bradepande pizzaer!

Du skal bruge:
375 g. Tipo 00
10 g. Gær
2,5 dl. iskoldt vand
2 tsk. havsalt
1 tsk. sukker
2 spsk. olivenolie

Sådan gør du
Bland vand, salt, sukker, gær og olivenolie sammen i en stor skål. Rør godt rundt indtil alt er godt opløst og tilsæt melet, men hold lidt igen, til at justere dejen med. Ælt dejen godt igennem med det bare næver (hvis du er old school) eller med en røremaskine (hvis du er typen der altid springer over hvor gærdet er lavest (og ja, jeg er top misundelig på alle der har en røremaskine)).

Hæv dejen koldt i 5 timer og hæv i 1 time mere ved stuetemperatur. Fordel dejen i i stykker af 150 g. og rul dem ud i små fine runde pizzaer.

kettlepizza

Post Tags
Share Post
Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top