Pizza med svinemørbrad, rygeost og grønne asparges

Pizza er fortrinlig restemad, for her kan du genbruge de grøntsager, kød og fiskerester, der var tilovers fra dagen før. Og jeg er udmærket klar over, at italienerne nok ikke vil bifalde at vi på denne måde udøver vold på deres klassikere, men ærlig talt: al udvikling bygger på nogle tanker andre har gjort før os. Og selv italienerne er ikke enige om, hvordan en pizza skal bygges.
Tricket til en vellykket pizza, er hvordan du pakker den – og selvfølgelig hvad du pakker den med.
Når du fordeler fyldet skal du sørge for at der er et par “tomme spots”, hvor der ikke er noget fyld. På den måde kan den stadig hæve, og du får en sprød bund, med en flotte luftige bobler i midten.
En god hjemmelavet pizza behøver meget lidt fyld og forbløffende lidt ost. Til gengæld skal du vælge en god hel mozerella – ikke noget væmmeligt revet ost.

OBS: Dejen er nok til 3-4 pizzaer, men fyldet er kun til enkelt (Så kan du nemlig vælge at lave et par forskellige)

Lav en god pizzadej – F-eks denne her, som du lader hæve i en times tid inden brug.

  • 15 gram gær
  • 2 tsk salt
  • Ca. 500 gram hvedemel (gerne halv alm. hvedemel og halv ipo 00)
  • 2-3 spsk. olivenolie
  • Et par skiver svinemørbrad fra dagen før
  • 2 spsk rygeost
  • 1 lille æggeblomme
  • Grønne asparges
  • Et halvt løg i tynde skiver
  • 1/2 mozerellakugle
  • Dild

Sådan gør du:
Varm din ovn og bagesten op til 250 grader. Det kan sagtens tage mere end en halv time før ovnen og stenen er varm nok.
Rul pizzadejen tyndt ud – gerne i lidt durummel, så bliver den ekstra sprød.
Bland rygeost med æggeblommen og fordel cremen på bunden af pizzaen. Læg løg på, og et par skiver af den tyndskårne mørbrad. Til sidst lægger du lidt mozerellaen på.
Bag den i 5-10 minutter til bunden er sprød og osten smeltet.
Når den kommer ud giver du den et par friske grønne asparges, som du skræller tyndt med en tyndskrækker/kartoffelskræller, og nogle totter dild.
Mama mia!

20130426-211743.jpg

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top