Pizza med ansjos, kapers, tomat, løg, peccorino og crema di balsamico

Adam Price udtalte engang i et af Spise med Price programmerne at man ikke skulle se på pizzaen som en platform, hvorpå man kan fylde hvad som helst på. Der er jeg ikke helt enig, man skal bare have respekt for pizzaen som format.

Der er mange ting der fungerer på en pizza, lige fra det klassiske tomat og mozzarella til parmaskinke og rosmarin, sågar nynordiske varianter med blomkål og røget laks holder. Pointen er bare, at en pizza ikke skal overlæsses. Mådehold må absolut være kodeordet, når der står pizza på menuen. Og så frisk bøffelmozzarella.

Denne pizza består udelukkende af det køleskabet nu havde at tilbyde denne aften og kokkens kreative evner.

Opskriften på pizzabund kan du finde her.

Du skal til en pizza bruge:

  • 1/2 bøffelmozzarella
  • 5 ansjoser
  • 1 spsk. saltede kapersbær
  • 1 lille tomat
  • 1 lille løg
  • Lidt revet peccorino
  • Lidt crema di balsamico
  • Olivenolie

Sådan gør du:
Lav pizzabunden først og rul den ud. Ikke for tyk, men heller ikke ultratynd. Gør genre bunden lidt tykkere ved

Skær mozzarellaen i 5 semitynde skiver. Skær ligeledes tomaten i skiver og løget i tynde ringe. Riv peccorinoen på et rivejern og skyld saltet af kapersbærrene.

Start med at give bunden et tyndt lag olivenolie. Læg tomatskiver og løgringe på pizzabunden. Vær påpasselig med ikke at fylde for meget på. Drys nu kapersbærrene over. Fordel de 5 skiver mozzarellaost på pizzabunden og slut af med ansjoserne.

Hvis du gerne vil have det berømte buler på den færdig bagte pizza, skal du lade et par områder være fri for fyld. Så tillader man bunden at hæve.

Smid en pizzasten i ovnen og giv den fuld blus med grill. Lad den gerne stå og varme op i en halv time. Når Pizzaen skal bages, indstilles ovnen på undervarme og stadig fuld hammer på varmen. Efter 5-7 min skulle den gerne være klar, men det afhænger i sidste ende af ovnen og på hvor mange gange du åbner ovnen under bagning. Bunden skal skal være sprød og toppen skal have farve.

Når pizzaen er færdig i ovnen, skal den have en fin lille tegning med crema di balsamico.

[adsenseyu1]

Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top