Pizza bianco med mortadella og merian

[adsenseyu1]
Denne pizza er en bianco – dvs uden tomatsauce.
Mortadella er en italiensk kødpølse oprindeligt fra Bologna. Den er sød, blød, mild og krydret og har absolut intet tilfælles med de tarvelige pålægspakker du kan købe i supermarkedet – ofte formet som en bjørn eller med øjne, næse og mund!
Hjørnestenene i en god hjemmelavet pizza er allerede beskrevet her:
Lav en god pizzadej – F-eks denne her, som du lader hæve i en times tid inden brug.
  • 15 gram gær
  • 2 tsk salt
  • Ca. 500 gram hvedemel (Tipo 00)
  • 2-3 spsk. olivenolie

Derudover skal du bruge

  • 1/2 kugle mozerella
  • 2-3 skiver mortadella
  • Merian
  • Parmesan

Sådan gør du:
Varm din ovn og bagesten op til 250 grader. Det kan sagtens tage mere end en halv time. Rul din pizzadej tyndt ud – gerne i durummel.
Fordel mozerella, merian og mortadella på bunden, og bag den i 5-10 minutter til bunden er sprød og osten smeltet. Inden servering river du lidt frisk parmesan over.

20121003-125459.jpg

 

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top