Amatriciana er en pastaret – men de kække romere har også fundet på at tviste det til en pizza. Således kan man på mange af pizzarierne i Rom få den klassiske tomatsauce på en pizzabund.

Pizzaen laves uden mozerella – hvilket fungerer forbløffende godt – men med friskrevet pecorino og fed guincale. Det er simpel mad, når det er allerbedst.

Vil du lave den originale spaghetti amatriciana kan du se opskriften her.

Lav en god pizzadej – F-eks denne her, som du lader hæve i en times tid inden brug.

  • 15 gram gær
  • 2 tsk salt
  • Ca. 500 gram hvedemel (gerne halv alm. hvedemel og halv tipo 00)
  • 100 gram guincale eller tørsaltet bacon
  • 200 gram flåede tomater
  • 50 gram fintrevet pecorino
  • Olivenolie
  • 1 pepperocino
  • Salt

Sådan gør du:
Varm din ovn og bagesten op til 250 grader. Det kan sagtens tage mere end en halv time før ovnen og stenen er varm nok.
Skær guincale i strimler og steg dem i lidt olivenolie ved medium varme til de tager farve og bliver sprøde.
Tag kødet op, og hæld i stedet de hakkede tomater ved. Lad det simre nogle minutter.

Rul pizzadejen tyndt ud – gerne i lidt durummel, så bliver den ekstra sprød.

Fordel noget af tomatfyldet på den udrulede dej. Bag pizzaen i 5-10 minutter til den er sprød og gylden.
Når den kommer ud af ovnen river du frisk pecorino over og serverer med det samme.

[adsenseyu2]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top