Pita med falafler med tahindressing

Herhjemme er vi efterhånden tre til bords, for det 8 mdr. gamle minimenneske har fundet ud af, at der er andet og mere i tilværelsen end pulvermælk, bananmos og majsgrød. Heldigvis har han en sund kulinarisk interesse, og indtil videre er brandade af klipfisk, lagret ost og bearnaisesauce storfavoritter. Og falaffel. Med tahin-dressing.
Så derfor laver vi vældig mange falafler for tiden, for så har vi nemlig en storlykkelig tyksak, der beredt åbner munden som på refleks, når en gaffelfuld friteret kikærtemos dyppet i rigelige mængder tahin-dressing kommer i hans nærhed.
Det er ikke spor svært at lave sine falafler selv, men har man nu glemt at lægge kikærter i blød, så findes der et glimrende alternativ, så man kan få “instant falafel” – færdigblandet falafel-mix fra mærket Al´Fez.
Vi køber aldrig færdigvarer eller færdigblandende produkter, men vi fik et par pakker tilsendt fornyligt, og det viste sig at være et fantastisk børnefamilie-tip. For med en falafel-monster i huset kommer de færdigblandede falafel-mix fra Al´Fez til at få et lille hjørne bagerst i skabet fra nu af, for det er nemlig ret smart, når ungen pure nægter at spise mere grød og mos, men kræver at være med ved de voksnes bord. Bland med lidt vand og steg dem og vupti, så er der falafler. Uden kemi, smagstilsætninger og andet gøgl, der ikke skal være men bare kikærtemel og krydderier.

Smid en stak hjemmelavede pitabrød på bordet sammen med en bunke krydderurter og et glas stærk harissa og lav en dressing af cremefraiche og tahin, så er der aftensmad til alle.

Falaffel-mix og harissa er sponsoreret af Al´Fez

Pita med falafler med tahindressing

Ingredienser

  • 1 pakke falafelmix fra Al´Fez
  • Olie til stegning
  • En stak pitabrød
  • En stor dusk frisk koreander
  • 1 glas harissa
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 spsk tahin
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Bland falafelmixen med vand efter opskriften på pakken og form farsen til flade, tykke pandekager.
  • Steg dem enten i olie på en pande eller smid dem i frituregryden til de bliver sprøde og gyldne
  • Bland creme fraiche med tahin og smag til med salt og peber
  • Server falaflerne med friskbagte pitabrød, harissa, tahindressing og friske krydderurter.
http://raavarecirkus.dk/pita-med-falafler-med-tahindressing/

 

falafler2

Share Post
Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

Latest comment
Top