Pirogger er navnet på østeuropæiske fyldte brød. De her er spicy og fyldt med oksekød og grøntsager. Du kan spise dem til frokost, til picnic eller som tilbehør til lette grøntsagssupper. Det sidste er en god ide, for så bliver brændenældesuppen, kørvelsuppen eller løgsuppen pludselig et helt gourtmetmåltid. Russerne spiser dem til deres klare rødbedesuppe borstch. Og når du suppen reelt set ikke tager mere end 10 minutter at lave, har du jo tid til at gøre dig umage med tilbehøret.
Du kan sagtens lave dem helt vegetariske ved at komme eks finthakket kål i i stedet. Og oksekødet kan erstattes med hakket kylling, lam eller svinekød. Det der egentlig er pointen er, at pirogger er smarte at lave, med det du nu har i køleskabet.


Til denne portion får du ca. 16 pirogger: 

Til dejen skal du bruge

  • 25 gram gær
  • 3 dl vand
  • 1 æg
  • 2 spsk olie
  • 1 spsk salt
  • Ca 400 gram hvedemel
  • 1 æg til pensling

Til fyldet skal du bruge

  • 400 gram hakket oksekød
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 stort løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 små chili
  • 1 spsk tomatpure
  • 1 gulerod
  • En lille dusk timan
  • En lille dusk persille

Sådan gør du: 
Bland gær med vand og olie. Tilsæt æg, salt og mel og ælt til du har en fast men stadig ret blød dej. Sæt dejen til hævning i en time.
Imens laver du fyldet: Hak løg, chili og hvidløg fint og sauter det i olivenolie. Kom kødet på og brun det godt.
Tilsæt tomatpure og timian, finthakket persille og gulerodden, som du først river fint. Smag til med salt og peber.
Køl blandingen godt af.
Rul dejen ud på et meldrysset bord til det er ca 1/2 cm tykt. Udstik cirkler på ca 12 cm i dm.
Læg en skefuld fyld på den ene side og rul

Pirogger med oksekød

[adsenseyu2]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top