Cheesecake er så hamrende let at lave, at selv en kage-dumass som mig kan lave den. Dog er det lykkedes mig at fejle med en cheesecake før. Det kan have noget at gøre med at (lave) kage sige mig ligeså lidt som at samle regndråber op med en pincet.
Hvorfor så en pink kage? Det kan jeg ikke tage ansvar for. Jeg havde lyst til kage og har rødbeder i haven.

Her er et lille udpluk af begivenheder der går godt med rødbede-cheesecake:

Hello Kitty maraton – party on!
Spongebob-hello-kitty-gif-2015

Te med veninderne – er du også på 5:2…?
tea-cup-o

Barsel – små glimt af hverdagslykke!
Possessed_Cub

Bund:
150 g. smør
300 g. digestive kiks

Fyld:
400 g. flødeost
1/2 rødbede
2,5 dl. fløde
2 dl. græsk yoghurt
140 g. rørsukker
4 blade husblads
Flormelis

Sådan gør du:
Start med at lave bunden. Smelt smørret i en gryde ved lav varme. Går du old school til værks, smider du kiksene i en frysepose og lukker den, pakker den ind i et viskestykke og giver kiksene tæsk med en kagerulle. Er du moderne, kommer bare kiksene i en foodprocessor og giver dem en tur indtil du har digestive-rasp. Bland smør og kiks sammen i en skål og kom massen i bunden af en springform.

Bag bunden i 12-15 minutter ved 190 grader og ovnen skal selvfølgeligt være forvarmet. Lad bunden køle helt af inden du forsætter.

Til fyldes piskes fløden til flødeskum. Husblads opblødes i vand. Pisk sukker, flødeost og græsk yoghurt sammen til en ensarter masse. Sørg for at sukkeret er helt opløst. Vil du være helt sikker på at der ikke kommer knasende sukker i din kage, kan du bruge flormelis, men kom 10-20 gram. mindre i.

Smelt husblads op en en lille gryde med 2 spsk. vand. Når husmladsen er smeltet, tages gryden af varmen. Kom noget af ostemassen op i gryden og rør godt til. Tilsæt blandingen til resten af ostemassen. Vend herefter flødeskum i og riv til sidst rødbede i med et meget fint rivejern. Sørg for at vende godt rundt i ostemassen, så alt bliver farvet pink.

Kom fyldet ovenpå bunden og stil det hele på øl i minimum 6 timer og gerne til dagen efter. Drys evt. lidt flormelis over ved servering.

cheesecake_rodbede2

[adsenseyu2]

Share Post
Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top