Pie med hønsekød og asparges

Hos Krogagergård – den lokale kødpusher – kunne man få 3 økologiske suppehøns for 160 kroner. Vi slog til, selv om pladsen i fryseren var trang!

Egentlig ville vi have brugt den ene høne til at lave all time klassikeren tartelet med høns i asparges, men da supermarkedstartaletten er noget tarvelig og tarteletformene i skuffen betydelig for små ved nærmere eftersyn, var der ikke andet at gøre, end at lave en meget stor tartellet – En pie!

  • 1 suppehøne
  • Porretoppe
  • Hvidvin
  • 100 gram smør
  • 100 gram mel
  • 1/2 liter hønsefond
  • En sjat fløde
  • 1 dåse asparges på dåse (find de bedste på hylden)
  • 1 pakke butterdej (De ambitiøse laver den selv, men come on!)

Sådan gør du
Start med at lave en hønsefond. Parter hønen og brun den i gryden. Tilsæt lidt hvidvin, porretoppe og fyld med vand. Lad fonden koge i ca 4 timer. Tag hønen op og pil alt kødet fra.
Fonden koger du ind, for den skal du bruge senere.

Nu skal du lave en opbagt sausce. Smelt smøret i en gryde. Tilsæt mel og rør godt rundt. Tilsæt hønseboullion lidt efter lidt, til du har en tyk hvid sauce. Smag til med salt, peber og en sjat fløde.
Tilsæt den hakkede hønsekød og asparges i snitter.

Tag en ildfast fad og smør den godt. For den med udrullet butterdej. Fyld op med hønsekøds-fyldet og læg endnu et lag af butterdej på toppen. Smid det hele i ovnen i ca 20-30 minutter, til butterdejen er sprød og lysebrun.

20120814-192256.jpg

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top