Petite brioche – det ultimative partybrød

Briocher er det ultimative luksusbrød. Det består mest af æg, smør og mel. Derudover kan tilføjes små mængder af vand, mælk, fløde eller cognac. Den mest almindelige formning  af en brioche hedder petite og laves i en riflet form, med en lille kugle på toppen.Andre typer er flettede, eller lavet i brødform.

Selve dejen er ikke særligt svær at lave, men at forme en petide brioche er en anden sag. Her kan du ser hvordan det gøres. Briocherne i  den her opskrift er meget små, hvilket vil sige at de er bagt i en briocheform på ø 6 cm. Hvis du vil have større briocher, må du bruge en større form og ændre på bagetiderne.

Brioche
Ingredients
  • 15 g. gær
  • 2 spsk. lunt vand
  • 400 g. hvedemel
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk. sukker
  • 5 æg
  • 175 g. koldt smør
  • 1 æg til pensling
  • Briocheforme på ø 6 cm.
Instructions
  1. Bland vand, gær, sukker og salt sammen
  2. Pisk herefter æggene i
  3. Ælt til slut melet i
  4. Lad dejen hæve i 1 time
  5. Skær smørret i tynde skiver og ælt det i dejen
  6. Sæt dejen på køl i 1,5 time
  7. Vej dejen ud i 20 g. stykker
  8. Form briocherne, som vis i videoen oven over
  9. Pisk ægget til pensling sammen, evt. med en stavblender
  10. Kom briocherne i formene og pensl dem
  11. Bag dem i en forvarmet ovn ved 220 grader i 8-10 min. eller til de er gyldenbrune

brioche1

[adsenseyu2]

Post Tags
Share Post
Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top