Pennne rigate alla vodka – pasta med vodka

Pasta med vodka? Jo den er skam god nok, og det er faktisk nogle autentisk, skøre italiener, der har fundet på den lidt aparte blanding. Du kan læse hele triviaen her, hvis du keder dig. Opskriften her er hentet og tilpasset fra Sølvskeen (1. udgave 1 oplag – den hvor oversætteren ved en fejl kom til at oversætte “vildsvin” til “vild bjørn” med deraf mange mystiske forviklinger om, hvordan du stort set bare tilbereder bjørn som var det et slagtesvin….)
Inden du dog bliver for begejstret over det med “alla vodka”, kan jeg lige berolige med, at retten på ingen måde kommer til at smage af vodka. Alkoholen når at brænde af og får i stedet det fine formål at gøre tomat-fløde saucen mere raffineret og mindre “børnet.”

Det er en afsindig dejlig og velsmagende  pastaret, som vi – hvis vi var typerne der lavede det samme mad mere end én gang – helt sikkert ville sætte på madplanen igen.

Her er til to personer

  • 25 gram smør
  • 200 gram kogt skinke
  • 1 lille dåse tomatpure
  • 1 lille dusk persille
  • 5 spsk vodka
  • 8 spsk fløde
  • 200 gram pasta penne rigata
  • Friskrevet prmesan

Sådan gør du:
Kog pastaen efter posens anvisning.
Skær skinken i tern af ca 2×2 cm.
Smelt smør på panden og tilsæt skinketern. Kom tomatpure på og sauter det nogle minutter. Kom vodka på og når det er fordampet, tilsætter du fløden. Lad blandingen simre i nogle minutter.
Afdryp pastaen og tilsæt den. Vend rundt og server med lidt friskrevet parmesan.

[adsenseyu2]

Penne alla vodka

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top