Jeg har altid anset pebernødder som en rimelig ligegyldig småkage uden den helt store personlighed. Måske skyldes det, at man ofte får dem serveret i en lidt smagsneutral version uden det helt store spark.
Denne opskrift er en basisopskrift, som du finder den i rigtig mange bagebøger. Jeg har til gengæld givet den fuld skrald på krydderierne, som jeg synes en pebernød skal have. Den har jo netop fået sit navn af alle de varme krydderier den er fyldt med.

Det er ikke mange generationer siden at peber, nelliker og kardemomme var kostbare krydderier – det var dengang, hvor pebernødder repræsenterede en anden form for luksus, end de tarvelige Karen Wolfs vi fodrer hinanden af med i december nu om stunder.

Denne opskrift ender  lykkeligt ud med rigtig mange pebernødder,så der er rigeligt. (Sådan lige omkring 300 stk).
Du kan sagtens bage dem i god tid inden jul, men som med det meste andet bagværk er de bedst nybagte.

  • 250 gram smør
  • 250 gram sukker
  • 1 dl mælk
  • kornene fra en vaniljestang
  • 2 tsk stødt kanel
  • 2 tsk stødt peber
  • 2 tsk stødt kardemomme
  • 2 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk potaske
  • 450 gram hvedemel

Sådan gør du:
Rør smør og sukker luftigt. Tilsæt alle krydderierne og hævemidlerne. Kom mælk og mel i og ælt til du har en fast men stadig ret blød dej.
Tril dejen til aflange pølser på tykkelse med en finger og skær pølserne i stykker på ca 1 cm.
Kom pebernødderne på bagepapir og bag dem ved 200 grader i ca 5-10 minutter til de er lysebrune på toppen.
Lad dem køle helt af, før du kommer dem i kagedåser.

Pebernødder2

[adsenseyu2]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top