Peach melba er vel én af verdens top 10 mest klassiske desserter. Sjovt nok vi aldrig lavet den før. Hvorfor? Nok fordi den lyder lidt for corny, lugter for meget af 1980er middag (selv om den ret beset blev opfundet 100 år før) og minder om barndom med dåsesyltede ferskner på kartonis.
Og selv om det ret beset ikke helt er sæson for hverken ferskner eller hindbær befandt begge dele sig pludseligt i indkøbskurven pr. impuls, så det var jo nærmest som om, højere magter guidede mig.
ALLE fordomme blev sat i skammekrogen, for der er faktisk en grund til, at det måske er én af verdens mest kendte desserter, og det er, at det faktisk er én af verdens allerbedste desserter. Jeg tager ikke pis! Hold nu op, hvor smager kold vaniljeis godt, når man blander det med pocherede ferskner og lader hindbærsaucen binde det hele sammen. Seriøst – det er den bedste sunday, du kommer i nærheden af! Men forfald ikke til nemme løsninger. Du skal bruge friske bær, modne friske ferskner og du må i gang med ismaskinen, hvis du da ikke bor ved siden af en isbutik, der kan forsyne dig.

Du skal bruge: 

4 æggeblommer
1 vaniljestang
6 spsk sukker
2 dl fløde
3 dl sødmælk

200 gram friske hindbær
2 spsk sukker
2 spsk vand

2 ferskner
4 dl vand
1 d sukker

Sådan gør du:
Start med at lave vaniljeisen.
Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn lyse og luftige. Varm mælk og fløde op til lige under kogepunktet og pisk den i æggemassen lidt af gangen.
Kom blandingen tilbage i gryden og varm igen op til overfladen lige nøjagtigt slår et par bobler. Tag den af varmen og køl den helt ned før du smider den på ismaskinen og rører til den er kold.
Lav hindbærsaucen ved at blande hindbær og sukker i en gryde med lidt vand i bunden. Kog op til bærrene brister. Blend og sigt saucen. Lad den køle helt af.
Skær et kryds i fersknerne og pocher dem i sukkervandet i ca 4-5 minutter. Sluk for varmen, når du dumper ferskerne i vandet. Kom dem derefter i isvand og pil skindet af dem. Skær dem i halve eller kvarte afhængig af hvad du foretrækker. (Med denne behandling beholder de noget friskhed, syrlighed og bid. Du kan også vælge at ligge længere tid i sukkervandet, hvis du hellere vil have dem mere søde og bløde.)
Anret isen med ferskner og hindbærsauce og server med det samme.

Peach Melba

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top