Pavlova med bær fra kolonihaven

Pavlova er en af de kager vi vender tilbage til igen og igen. Dels fordi den er så nem at lave, og dermed er super til gæster, der har meldt deres ankost med kort varsel. Samtidig er den af de kager jeg synes er allerbedst at sætte tænderne i.

Den kan varieres i det uendelige. Den er god kun med jordbær eller hindbær, lidt senere på sæsonen med friske nektariner eller sød melon og om vinteren kan den spises med syltede pærer eller passionsfrugt. Du kan også komme hakkede nødder eller smeltet chokolade ovenpå.
Denne pavlova er lavet med en meget fotogen blanding af jordbær, solbær, ribs, stikkelsbær og kirsebær fra svigermors kolonihave, der lige nu bugner af bær.

Jeg har læst, at Pavlova skal laves med majsstivelse for at få en sprød overflade og en saftig indre.

Der er mange husmodertricks med marengs, men jeg har nu altid bare holdt et godt øje med ovnen og derudover fulgt samme grundopskrift: Vil du have klassisk marengs skal du nærmest tørre dine kager ved lav temperatur – 50-75 grader i nogle timer eller natten over.
Vil du have en sprød ydre og en saftig indre, giver du den 100 grader og holder øje med ovnen allerede efter en halv times tid.
Denne type marengs er ret skrøbelig fordi den ikke er tørret hele vejen igennem – så vær forsigtig når du hiver den ud.

  • 3 æggehvider
  • 150 gram sukker
  • 1/4 liter fløde
  • 400 gram bær eller frugt

Sådan gør du:
Pisk æggehviderne stive, vend lidt efter lidt sukkeret i mens du pisker til du opnår marengs-konsistens. Bag den ved 100 grader og kig til den efter en halv time. Hold jævnligt øje med den til den er sprød udenpå men ikke gennemtør.
Når den er kold hælder du flødeskum ovenpå og topper med så mange bær du har lyst til.

Pavlova

[adsenseyu1]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top