Patata bravas er altid den tapas, vi først bestiller, når vi er i Spanien. Det er egentlig frygtelig simpelt, men der er bare et eller andet med de sprøde kartofler, den spicy bravas-sauce og den skarpe aioli, som bare er ualmindelig hyggeligt at sidde og hapse af.
På nogle tapasbarer blander de bravas-saucen med aioli eller serverer den uden aioli. Dertil er der bare at sige, at det skal de lade være med. Den er absolut bedst, når man får begge saucer til og selv kan sidde og dosere lidt.
Det er en af de få kartoffelretter, som kun bliver bedre med et glas cava til.
Her er tapas til fire personer

Du skal bruge: 
1/2 kg kartofler
1/2 dl olie
Salt

1 fed hvidløg
1 lille løg
1 spsk olie
1 dåse flåede tomater
1 tsk paprika
1/2 tsk røget paprika
Masser af frisk peber
Friskhakket persille

1 æggeblomme
1 spsk citronsaft
1 tsk sennep
Olie
Salt og peber
1 fed revet hvidløg

Sådan gør du:
Skær kartoflerne i mundrette bider (behold skrællen på) og bras dem i en pande med olien til de bliver gyldne og møre. Drys med salt.
Hak imens løg og hvidløg og kom dem i en kasserolle med olien og sauter til de er møre. Tilsæt tomaterne, paprika og peber og lad det hele simre i 10-15 minutter. Purer saucen og smag til med salt.
Rør en mayonaise af æggeblomme, citron, sennep, revet hvidløg, salt og peber, som du forsigtigt rører sammen med olie lidt efter lidt.
Server kartoflerne i en skål og fordel lidt tomatsauce og lidt aioli over. Drys med persille.

Patata bravas

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top