Pasta med trøffelsmør – verdens bedste pastaret!

Nu får du den: Verdens bedste pastaret – som tilmed måske er verdens nemmeste.
Du kan selvfølgelig godt gøre det besværligt ved at lave din pasta selv, men noget af det der gør retten så fantastisk er, at den virkelig liver en tirsdag aften op, selv om du kommer alt for sent hjem og ikke gider lave mad. Og så skal det ikke tage meget mere end fem minutter.

Men man kan jo ikke leve af pasta og smør? Og hvor er grøntsagerne?
Mmhhh…tæller lidt persille og lidt citronskal ikke som grøntsager? Og trøffel er vel bare en slags champignon?

Ok – hvis du insisterer på at nå dine 600 gram om dagen, må du spise råkost til frokost. Basta!

Og hvor får man så trøfler en tirsdag aften kl halv ni? Tricket er altid at have trøfler på lager. Køb f.eks. en pose frosne sommertrøfter. De er ikke helt så gode som de friske, men det er ikke langt fra, og så er de billigere. Vi har dem altid på lager, og bruger dem som krydderi – især om vinteren. En pose holder op til et halvt år – måske mindre hvis man først får smag for det….

Denne opskrift er til fire personer – men er du alene hjemme så laver du fuld portion og smider resten af trøffelsmørret på frys. Så kan du se frem til endnu flere sublime tirsdage.

  • 500 gram frisk linguine (Køb en god frisk pasta)
  • 1 hel sort trøffel
  • 1 tsk trøffelolie
  • 100 gram smør
  • Skal fra en citron
  • En dusk persille

Sådan gør du:
Bland smørret med fintrevet citronskal, finthakket persille, friskkværnet peber, trøffelolien og halvdelen af trøflen som du river fint.
Ælt alt guffet godt ind i smørret og form det til en pølse – kom det evt på køl.
Kog pastaen efter anvisningen, og dræn den.
Kom pastaen i en dyb tallerken, skær en skive smør og læg på pastaen. Riv det sidste trøffel over pastaen.
Så skænker du et fabelagtigt glas hvidvin op og serverer med det samme.

[adsenseyu2]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top