Forleden modtog vi en nydeligt pakket picnickurv med blandt andet 200 gram parmaskinke, en flaske prosecco og en virkelig venlig hilsen fra et Aarhusiansk PR firma, der øjensynligt var kommet på arbejde for det italienske skinke-konsortium Consorzio del Prosciutto di Parma og samtidig ville gøre vores sommer rarere. 
Vi kan heldigvis let bestikkes, når det handler om parmaskinke, og har derfor udarbejdet et nyttigt diagram, så vi let kan få et overblik over, hvor langt et indlæg vi skal producere, når vi modtager tørrede griselår med expres-buddet:

Parmaskine til opskrifter diagram

Vi smuttede derfor i køkkenet og udbenede et par vagler, blandede en salat og piskede en kold parmesansuppe sammen, pakkede derefter picnic-kurven med tre parmaskinke retter og smuttede 50 meter ned af stien til Amagers stenbro.

Parmaskinke smager virkelig godt. Derom ingen tvivl, eller som en god veninde så fint udtrykte det:
“Parmaskinken er den bedste udskæring på grisen!”
Vi nikker i kor og anerkender italienernes fintdyrkede skinke-kultur.
Vi er dog ikke nødvendigivs helt overbevist om parmagrisenes opdrætsvilkår, men når Italienerne finder på at sende en øko-parmagris på markedet for at tilgodese deres 10. mest parmaskinkende eksportmarked, står vi klar i køen!

Vagtel saltimbocca a la Ørestad

Du skal til to pax bruge:

  • 2 vagtler
  • 2 skiver parmaskinke
  • 4 store salvieblade
  • Lidt mel
  • Lidt citrontimian
  • 1/2 dl. grappa
  • 30 g. smør
  • Salt og peber
  • 4 tandstikker
  • Evt. citronsaft

Vagtel saltimboccaSådan gør du:
Udben din vagtler fuldstændig og læg lidt citrontimian ind i hver vagtel. Læg de udbenede vagtler med brystet nedad. Fold parmaskinkeskiverne til halv størrelse og læg dem på vagtlerne. Læg to salvieblade på hver vagtel og fastgør salvie og parmaskinke til vagtlerne med tandstikkerne. Drys med salt og peber.

Smelt smørret på en pande ved middelhøj varme og vend saltimboccaerne i mel.
Start med at stege vagtlerne på den side, der er uden parmaskinke i fire min. og vend vagtlerne og steg i yderligere 3 min. Tilsæt grappa og flamber. Steg videre i 1 min.

Tag saltimboccaerne af varmen og lade dem trække i 2 min. Server dem med lidt citronsaft over.

Skal du på picnic egner de sig ganske godt til at grille. Her ville jeg dog undlade at pudre dem i mel og flambere dem med grappa. Og dog, det ville være lidt af et show at hælde en gang grappa over en grill. Send gerne et billede…!

 

Kold parmesansuppe med sprødt parmaskinkelåg
Du skal bruge:

  • 2 skiver parmaskinke
  • Lidt olivenolie
  • 2 1/2 sødmælk
  • 1/2 dl. fløde
  • 1 fed hvidløg, halveret
  • 1 dl. fintrevet 30 måneders parmesanost
  • 2 spsk. fino sherry
  • Salt og hvid peber

Sådan gør du:
Kom hvidløg, sherry, mælk og fløde op i en kasserolle og kog det op. Tilsæt parmesan og giv det en tur med stavblenderen og sigt suppen. Smag til med salt og peber. Stil suppen på køl i 5 timer eller mere.

Inden servering steges parmaskinken sprødt på en pande med lidt olivenolie og afdryppes på fedtsugende papir.

Hvis suppen skal bruge til picnic, kommes den kolde suppe på en lille termoflaske. De sprøde parmaskinkecroutoner kan pakkes ind i en serviet og håndteres nænsomt, som var det nitroglycerin. Let og enkel picnic!

 

Fennikelsalat med rød grape og parmaskinke
Du skal bruge

  • 1 fennikel
  • 1 rød grape frugt
  • 4 skiver parmaskinke
  • Olivenolie
  • Citronsaft
  • Rød peber

Sådan gør du
Skær fenniklen i papirtynde strimle og vend det med lidt olivenolie, citronsaft og rød peber.
Skær grape i mindre tern og vend det i salaten sammen med skiver af parmaskinke. Færdigt arbejde.

Skinke og skovtur

Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top