Jeg tror altså ikke, man kan få den i Paris, men alle, der er vokset op i start-90erne, har prøvet at lavet den i skolekøkkenet. Egentlig er det jo en ret hyggelig ret, som man spiser alt for sjældent. Og med friskhakket oksekød og en skriggul, økologisk blomme på toppen er det en vinderret. Og nej – uanset hvor kronisk angst du er for salmonella, og uanset hvor mange opskrifter du læser med det budskab, kan du ikke bruge en pasteuriseret blomme til dette formål. Det bliver noget mærkeligt smat, og pasteuriserede blommer smager ikke af æggeblomme. Punktum. Du må prøve at leve lidt on the wild side.

Her er til 2 stk: 

Du skal bruge
500 gram hakket oksekød
Salt og peber
2 skiver sandwichbrød
Smør til stegning
1 lille løg
4 skiver syltede rødbeder
Lidt frisk peberrod
2 spsk kapers
2 æggeblommer

Sådan gør du:
Rør farsen godt og krydr den med salt og peber.
Skær siderne af brødskiverne og udstik den evt til en rund form med en udstikker. Steg brødet på en pande i lidt smør på den ene side. Fordel kødet på de to stykker brød – på den stegte side – og tryk farsen godt fast.
Steg pariserbøffen på både bøf og sandwichside i smør på en varm pande.
Hak imens løget og rødbederne fint.
Server den stegte pariserbøf med en æggeblomme på toppen og kapers, revet peberrod, løg og rødbeder ved siden af.

Pariserbøf

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

Latest comments
  • Ej, jeg elsker, elsker pariserbøf og allerhelst med masser af peberrod “on the side” og gerne lidt syltede agurker – den skal vist på middagsbordet igen snarest 🙂

Top