Panna cotta på valnøddemælk og lakrids

Her efter jul og nytår var der slagtilbud på fløde (1 kr for en halv liter!) i vores lokale Rema 1000, og selv om ingen af os vist ligefrem trænger til mere sul her i januar, så lader man ikke et godt tilbud gå forbi. Og hvilken skam ville det ikke være, hvis køernes arbejde på den måde skulle være spildt?

Er man i tvivl om, hvad man skal stille op med sin overskuds-fløde, så kan man altid starte med at lave en panna cotta – så er man allerede et godt stykke på vej. Desserten består af fløde kogt med mælk. Men denne her er faktisk lettet en lille smule:
Inspireret af en ret vi spiste nytårsaften med valnøddemælk (serveret med caviar) fik jeg lyst til at lave en panna cotta med valnøddemælk. Eller mælk og mælk. Valnøddemælk kalder man det udtræk, man får fra valnødderne. Denne er lavet ved at blende valnødder med mælk og koge væsken forsigtigt ind. En kollega fortalte mig, at man i stedet kan juice valnødderne, og har man en slowjuicer, der kan klare den opgave, er jeg ret sikker på, at det giver et endnu bedre resultat.

Jeg lover dig. Laver du denne panna cotta, er det muligvis den bedste af slagsen, du kommer til at spise i hele 2017!
Valnødderne og lakrids giver en helt vild dybde til den fede fløde, og man kan snildt spise to.

Panna cotta på valnøddemælk

Ingredienser

    Pannacotta
  • 100 gram valnødder
  • 100 gram vand
  • 1/2 liter fløde
  • 1 dl sukker
  • 1 vaniljestang
  • 2 tsk rålakridspulver
  • 5 blade husblas
  • Nougatine
  • 1 lille håndfuld nødder
  • 1 dl sukker

Sådan gør du

  • Blend valnødder med vand i en foodprocessor
  • Lad det stå og trække i nogle timer på køkkenbordet
  • Sigt massen i en alm sigte og efterfølgende sigt væsken gennem et osteklæde (Husk, at det er væsken, du skal bruge)
  • Kog den ind - men undgå at det bulderkoger - til den har en god nøddesmag.
  • Kom fløde, sukker, lakridspulver og vanljekorn i en gryde sammen med valnøddemælken og lad det småkoge i 10 minutter.
  • Opblød husblas og tilsæt den i den varme fløde.
  • Hæld massen på glas og lad det køle af i nogle timer, til den sætter sig.
  • Kom sukker i en lille gryde og lad det karamellisere ved medium varme.
  • Når sukkeret er karamelliseret, tilsætter du valnødder og vender rundt.
  • Kom massen ud på et stykke bagepapir og lad det størkne.
  • Hak nougatinen fint og server det til de kolde panna cottaer.
http://raavarecirkus.dk/panna-cotta-paa-valnoeddemaelk/

valnoddepannacotta2

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top