Panna cotta med rabarber, jordbær og chili

Jordbær og rabarber passer frygtelig godt sammen. Og blandet til en kompot der afkøles og serveres ovenpå en fløjlsblød panna cotta, så er der ikke et øje tørt. Denne her er krydret med frisk sort peber og en lille smule frisk chili. Altså du vælger selv om du vil smide en hel habanero ned i kompotten, men meningen er egentlig bare at chilien og peberet skal give en smule krydret varme.
Panna cotta er i øvrigt én af dessertverdenens hurtigste at lave. Og nemmeste. Hemmeligheden bag en vellykket panna cotta er at koge fløden forsigtigt ind og så ikke tilsætte for meget husblas. Kommer du for meget i bliver den mærkelig blævret og gummiagtigt. Den skal helst bare lige holdes sammen af gelatinen, så den fortsat er silkeblød og cremet. Nogen laver den med mælk. Det er en uskik. Panna cotta betyder “kogt fløde” – ikke “kogt mælk”….

Du skal bruge

  • 1/2 liter fløde
  • 75 gram sukker
  • 1 stang vanilje
  • 3 blade husblas
  • 2 stængler rabarber
  • 200 gram jordbær
  • 1 rød chili
  • 6 spsk sukker
  • Sort peber

Sådan gør du:
Kom fløde og sukker i en gryde. Skrab kornene af vaniljestangen og tilsæt dem samt stænglen til fløden. Lad fløden simre – ikke buldrekoge – i 2-3 minutter.
Imens lægger du husblas i koldt vand. Når det er blødt kommer du det i en lille gryde med det vand der hænger ved. Smelt det over lav varme og rør gelatinen i den varme fløde. Lad fløden køle en anelse af før du hælder den i små glas og sætter på køl i mindst 3-4 timer.
Imens laver du jordbær-rabarber kompotten.
Gem nogle enkelte jordbær til pynt. Resten skærer du i kvarte og kommer i en lille gryde med sukkeret og rabarberen, som du skærer i skiver. Tilsæt også lidt frisk chili efter smag. Giv det hele et opkog og lad det simre indtil det hele er mørt og kompotagtigt. Tilsæt evt mere sukker, hvis du synes. Smag til med friskkværnet sort peber.
Lad kompotten køle helt af. Server panna cottaen med lidt kompot og friske bær på toppen.

Panna cotta med jordbær, rabarber og chili

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top