Panna cotta med blåbærsylt og friske blåbær

Panna cotta er og bliver en super lækker dessert. Herhjemme overser vi den tit, fordi den næsten er for nem at lave.
Panna cotta minder om dansk fløderand – cremet, fed og sød – og er god til alle slags frugt; frisk, syltet eller sirup. Her er den lavet med to slags blåbær.

Når den stivner kan du servere den direkte i glasset – men den bliver allerfinest hvis du vender den ud – så har alle de flotte vaniljekorn nemlig lagt sig i et tyndt lag på toppen.
I denne portion bliver der til fire små glas.

  • 1/2 liter fløde
  • 1 vaniljestang
  • 75 gram rørsukker
  • 3 blade husblas
  • 1/2 bakke friske blåbær
  • 3 spsk blåbærsyltetøj

Sådan laver du panna cotta med blåbærsylt og friske blåbær
Bland fløde og sukker i tykbundet gryde med korn fra vaniljen og den tomme vaniljestang (som stadig indeholder massevis af små fine vaniljekorn). Kog massen op og lad den småsimre i fem minutter. Imens udbløder du husblasen i koldt vand. Når det er blødt varmer du det op i en gryde med det væske der sidder ved indtil du har en flydende gelatinemasse.
Pisk gelatinen i flødeblandingen og hiv vaniljestangen op. Fordel massen i små glas (ca. fire stk) og sæt den på køl i 4-5 timer til den er stivnet helt.
Ved servering kommer du de små skåle i varmt vand i ca 10-15 sekunder, så den slipper kanten. Driller den stadig kan du forsigtig frigive den med en skarp filetkniv. Pynt med lidt blåbærsyltetøj og nogle friske blåbær.

[adsenseyu1]

 

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top