Panna cotta med æbler i portvin

Panna cotta er en absolut dessertfavorit herhjemme, og den kommer derfor regelmæssigt på menuen i forskellige former. Det gode ved den er, at den kan laves på fem minutter, og at der samtidigt er umiddelbar garanti for succes. Man kan sagtens smage selve cremen til med alt muligt, men egentlig kan jeg ret godt lide den friske smag af fløde i sig selv, så derfor tilsætter jeg hellere frisk eller tilberedt frugt til på forskellige måder ved siden af.

Lige nu træder vi lidt vande, indtil foråret sætter rigtigt ind og råvareudbuddet begynder at blive lidt mere spændende. Men æbler er der altid nogen af, så derfor blev det dem, der kom til at synge backing choir denne gang.
Her har de kogt med en slat portvin og helt ærligt – nogen gange skal der virkelig ikke mere ståhej til.

Panna cotta med æbler i portvin

Ingredienser

  • 1/2 liter fløde
  • 1 dl sukker
  • 1 vaniljestang
  • 3 dl husblas
  • 1 stort æble
  • 4 spsk sukker
  • 1/2 dl portvin

Sådan gør du

  • Blød husblas op i koldt vand
  • Kom sukker, vaniljekorn og fløde i en gryde og lad det småkoge i ca 3-4 minutter
  • Pres vandet af husblasen og kom det i den varme fløde under omrøring.
  • Fordel flødemassen i glas og stil på køl mindst 4-5 timer
  • Skær imens æblerne i både og kom dem i en gryde med sukker og portvin.
  • Kog æblerne op og lad dem simre i 4-5 minutter
  • Køl af og server på den kolde creme.
http://raavarecirkus.dk/panna-cotta-med-aebler-i-portvin/

pannacotta1

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top