Panna cotta er en absolut dessertfavorit herhjemme, og den kommer derfor regelmæssigt på menuen i forskellige former. Det gode ved den er, at den kan laves på fem minutter, og at der samtidigt er umiddelbar garanti for succes. Man kan sagtens smage selve cremen til med alt muligt, men egentlig kan jeg ret godt lide den friske smag af fløde i sig selv, så derfor tilsætter jeg hellere frisk eller tilberedt frugt til på forskellige måder ved siden af.
Lige nu træder vi lidt vande, indtil foråret sætter rigtigt ind og råvareudbuddet begynder at blive lidt mere spændende. Men æbler er der altid nogen af, så derfor blev det dem, der kom til at synge backing choir denne gang.
Her har de kogt med en slat portvin og helt ærligt – nogen gange skal der virkelig ikke mere ståhej til.
Ingredienser
- 1/2 liter fløde
- 1 dl sukker
- 1 vaniljestang
- 3 dl husblas
- 1 stort æble
- 4 spsk sukker
- 1/2 dl portvin
Sådan gør du
- Blød husblas op i koldt vand
- Kom sukker, vaniljekorn og fløde i en gryde og lad det småkoge i ca 3-4 minutter
- Pres vandet af husblasen og kom det i den varme fløde under omrøring.
- Fordel flødemassen i glas og stil på køl mindst 4-5 timer
- Skær imens æblerne i både og kom dem i en gryde med sukker og portvin.
- Kog æblerne op og lad dem simre i 4-5 minutter
- Køl af og server på den kolde creme.